AGONIJA SE NASTAVLJA: Duci se ponovo našao na udaru medija - Vlahović ne može ni loptu da pipne!


IZVOR: Vladimir Vorih - 22.09.2024 | 06:29


Katastrofalan učinak srpskog reprezentativca koji j dalje ima podršku trenera.

Foto: Starsport
AGONIJA SE NASTAVLJA: Duci se ponovo našao na udaru medija - Vlahović ne može ni loptu da pipne!

Fudbaleri Juventusa još jednom su razočarali svoje navijače. U meču petog kola italijanske Serije A pred gotovo do poslednjeg mesta popunjenih tribina, "stara dama" je odigrala samo 0:0 sa ekipom Napolija. Novim remijem zaokružili su neuspešan mesec septembar tokom kojeg su u tri prvenstvena duela ostvarili isto toliko remija, ali ono što može da zabrine sve u redovima crno-belih jeste činjenica da ekipa u navedenom periodu niti jednom nije uspela da zatrese mrežu rivala, a za protivnike su imali Romu, Empoli i već pomenuti Napoli.

Srpski napadač Dušan Vlahović ponovo je došao u centar pažnje nakon što ga je trener Juventusa Tigao Mota zamenio na poluvremenu utakmice sa Napolijem.

Dušan Vlahović se našao na udaru kritika zbog nedostatka golova, s obzirom da je postigao samo dva gola u poslednjih pet utakmica u Seriji A. Ovo se smatra njegovim drugim najgorim startom u karijeri, a italijanski mediji su istakli njegov nedostatak ubojitog instinkta, posebno naglašavajući neiskorišćene šanse protiv Roma i Empolija.

Foto: Profimedia

Tijago Mota ipak brani Srbina

 

Trener Juventus, Tijgao Mota, stao je u odbranu Vlahovića ističući da je on dobar i da je imao pozitivan stav na terenu:

- Dobro je, nema nikakav fizički problem. Imao je dobro prvo poluvreme, pomogao je timu napadajući dubinu iako gotovo da je nije bilo. Napoli je tim koji vrši presing, ali ukoliko vide da možemo da se izborimo sa njim povuku se nazad. I Vlahović i Vea svojim karakteristikama pomogli su timu. Donekle sam i očekivao ovakav Napoli. Nisam zamišljao da će biti previše hrabri, tu i tamo povremeno su pokušavali da nas pritisnu. Nismo primili gol i to je zasluga svih, počevši od Vlahovića i Vee.

Italijanski mediji ističu podatak da je Dušan Vlahović tokom vremena provedenog na terenu dodirnuo loptu samo šest puta, što dodatno ukazuje na probleme u igri Juventusa. Trener Mota stao je u odbranu Vlahovića ističući da je na saigračima da ga hrane loptama, dok je istovremeno priznao da Napoli nije ostavio mnogo prostora pozadi, otežavajući igru Juventusu.

I pored izazova sa kojima se suočava, Dušan Vlahović može da računa na podršku trenera, saigrača i navijača. Njegov talenat i potencijal su neosporne činjenice, a svi se nadaju da će uskoro pronaći pravi golgeterski ritam i doprineti povratku Juventusa na pobednički put.

 

BONUS VIDEO: