ZVEZDA PRAVI TIM ZA LIGU ŠAMPIONA, A MI MORAMO DA REŠIMO SEBE: Stanojević pred derbi pričao o odnosu snaga i arbitrima


IZVOR: Republika/ O.J. - 22.09.2024 | 12:46


"Imali smo negativno iskustvo sa sudijom"

Foto: Starsport
ZVEZDA PRAVI TIM ZA LIGU ŠAMPIONA, A MI MORAMO DA REŠIMO SEBE: Stanojević pred derbi pričao o odnosu snaga i arbitrima

Fudbaleri Partizana u ponedeljak od 19 časova dočekuju Crvenu zvezdu na stadionu JNA. Biće to 174. večiti derbi, ali u ovoliko različitim raspoloženjima skoro nije dočekan nijedan. Već godinama crveno-beli važe za favorita iako redovno ne uspevaju to da pokažu u Humskoj, a da će tako biti i ovog puta nada se Aleksandar Stanojević.

Lakše je Partizanu da igra na odmaćem terenu nego na strani, Još kad bi naši navijači bili, značilo bi nam. bez obzira na sve, domaći teren je domaći teren. Sigurno da nam je nedostatak napadača veliki problem. Svaki teren bazirta igru na napadaču. U odnosu na napadača pravite tim. mi imamo napadače ,ali ja sam insistirao na određenom profilu. Sada da kažem. Da se ponavljam, ne ide. Sve je isto. Mi sada imamo tim koji imamo i u odnosu na to pravimo taktitku. Videćemo na koji ćemo način igrati. Ja ne znam za cifre, niti sam razmišljao na tu temu. Zvezda pravi tim za Ligu šampiona, to je njihova stvar i njihova mogučnost. Derbi je jedna posebna utakmica. I ranije se dešavalo da neko uloži više, neko manje. Nama je bitno da kada uložimo, napravimo strategiju. Novac znači, pomaže, ali ako napraviš pravu strategiju, pravu priču, možeš da budeš konkurentan - počeo je Stanoje i dodao da Partizan mora da reši sebe:

U ovom trenutku, moramo sebe da rešimo. Da mi donesemo nešto naše. Ko će biti bionus, desno, levo... Ima hiljadu pitanja. Dosta situacija mogu da se dese i kod njih. Bavimo se sobom. Moramo nas da rešimo, to je važnije u ovom trenutku. Videćemo da li će Kalulu početi u špicu. Imamo dve varijante. Možda će biti, možda će biti dva špica. Utakmica traje 90 minuta. treba da imamo plan. Ne možete da krenete i sve ispucate.

Foto: Starsport

Novak Simović

Usledilo je i pitanje o sudiji koji će deliti pravdu sutra - Novaku Simoviću.

Čuveno ono nemam šta da komentarišemo. Šta da kažem, imali smo negativno iskustvo sa sudijom iz Lovćenca. Nadam se da nije potrebno da za ovakvu utakmicu pričamo o sudijama. Sećam se poslednjih nekih derbija koji su bili strašni, pribojavao sam se da ne bude isti sudija, pošto nije dugo sudio derbi. Ovaj sudija iz Lovćenca je internacionalac, imao sam pozitivna i negativna iskustva. Mislim da nikome nije u korist da ne sudi dobro, pogotovo što sada nismo konkurentni - rekao je Stanojević.

Pričao je i kako se osećaju igrači.

Sada smo malo mirniji. Najlakše je, u trenucima kada imamo određenih problema, potreban nam je mir. energija je prisutna, ali sada nam je potreban mir, da igrači dođu do onoga što najbolje znaju da rade. bez velike tenzije smo ušli u celu nedelju. Svi su svesni svega. To su izuzetni profesionalci. Kada u teškoj situaciji iznose sav teren. Oni su vrlo svesni šta ovaj meč znači za sve nas. Želim da sa ovim izlaganjem mirno uđem u priču, a da se u svlačionici pogledamo i tako uđemo u priču - dodao je trener Partizana.

BONUS VIDEO