U SUSRET VEČITOM DERBIJU: Evo kako je Partizan dobio nadimak "Parni valjak!" (VIDEO)


IZVOR: SAVA JOJIĆ - 22.09.2024 | 21:35


Crveno-belima ovo neće ostati u lepom sećanju.

Foto: Starsport
U SUSRET VEČITOM DERBIJU: Evo kako je Partizan dobio nadimak "Parni valjak!" (VIDEO)

Ponedeljak je dan kada cela Srbija staje, a sve oči biće uprte u Humsku i stadion Partizana kada će se odigrati 174. večiti derbi u okviru devetog kola Superlige Srbije od 19.00 časova. Ovo je ujedno i praznik fudbala u čitavoj državi i svi sa velikim nestrpljenjem iščekuju ovaj dan kada će igrači oba kluba odmeriti snage i saznati ko je bolji.

U prošlosti su ova dva tima odigrala mnoštvo istorisjkih susreta, ali onaj koji će "crno-beloj" strani ostati u lepom sećanju jeste onaj koji se odigrao 6. decembra 1953. godine. Crvena zvezda je ugostila Partizan na tadašnjem stadionu "JNA" pošto se "Marakana" još uvek tada nije napravila u 13. večitom derbiju.

Crno-beli su ostvarili ubedljivo pobedu od 7:1 i to sigurno nijedan navijač ili igrač iz Ljutice Bogdana ne želi da upamti, a  Partizan je tada dobio nadimak "Parni valjak" koji se koristi i dan danas. Sve u svemu, ova dva tima imala su zanimljive okršaje u svojoj prošlosti, a sutra će biti veoma zanimljivo, a Humska će biti centar svega. Svi sa velikim netrpljenjem iščekuju večiti derbi i krajnji ishod.

Ovaj meč uvek donosi uzbuđenja, a to posebno začine najvatrenije pristalice, odnosno sa jedne strane "Grobari", a sa druge "Delije", Naravno, najbolje je kada prođe bez incidenata, ali uvek "čarki" pred derbi mora da budu, jer je to ono što čini ovu utakmicu još zanimljivijom. 

BONUS VIDEO