NEVEROVATAN ŠOK! Ugašena navijačka grupa Partizana! OVO SU DALI KAO OBJAŠNJENJE!


IZVOR: Republika - 23.09.2024 | 08:54


Ova vest je posebno iznenadila javnost.

Foto: Starsport
NEVEROVATAN ŠOK! Ugašena navijačka grupa Partizana! OVO SU DALI KAO OBJAŠNJENJE!

Jedna od najpoznatijih grupa navijača u Srbiji, "Vandal Bojs", donela je šokantnu odluku da se rasformira. Ova vest je posebno iznenadila javnost s obzirom na to da je deo grupe odlučio da javno uništi svoja obeležja, uključujući i čuveni barjak sa prepoznatljivim simbolom opasnosti na putu. Fotografije sa društvenih mreža prikazuju članove grupe kako pale svoja obeležja, što je izazvalo burne reakcije među navijačkom zajednicom.

Grupa se oglasila i saopštenjem:

- Grupa VANDAL BOYS ORM, koja je nastala 17.02.2001. od današnjeg dana prestaje da postoji! Sastankom Vandala koji su osnovali grupu i ljudi koji su učestvovali u njenom radu su tako odlučili! Svako pozivanje na ime naše grupe ne smatramo legitimnim! Ako naše ime više nije sinonim za hrabrost, neće biti ni za neispravnost!!! Momci koji su je osnovali danas su je i ugasili paljenjem zastava i obeležja! O našim pobedama i porazima, neka priča ulica... - navodi se u objašnjenju.


Iako su razlozi za ovakvu odluku još uvek nepoznati, mnogi se pitaju šta je dovelo do raspada "Vandal Bojsa". Ova grupa je decenijama bila poznata po svojoj lojalnosti prema omiljenom fudbalskom klubu, ali izgleda da su unutrašnji sukobi ili promene u navijačkoj kulturi doveli do konačne odluke o gašenju grupe.

Foto: Starsport

Navijači Partizana

 


Reakcije javnosti na vest o gašenju "Vandal Bojsa" su podeljene. Dok su neki izrazili žaljenje zbog kraja jedne od najpoznatijih navijačkih grupa, drugi su to dočekali sa olakšanjem, videći u tome priliku za promene u navijačkoj sceni. Bez obzira na stav, jedno je sigurno - ova vest će imati dalekosežne posledice po navijačku kulturu u Srbiji.

Iako je grupa odlučila da se rasformira, njen uticaj na navijačku scenu ostaje neizbrisiv. "Vandal Bojs" je decenijama bio sinonim za strast i lojalnost prema klubu, a njihovi transparenti, pesme i rituali će ostati upamćeni kao deo bogate istorije fudbalskih stadiona. Ipak, odlazak ove grupe otvara prostor za nove oblike navijačke podrške i nove generacije koje će oblikovati budućnost navijanja u Srbiji.

Dok se javnost i dalje pita šta je dovelo do gašenja "Vandal Bojsa", ostaje da se vidi kako će ova vest uticati na navijačku scenu u Srbiji. Da li će se formirati nove grupe koje će preuzeti ulogu "Vandal Bojsa" ili će doći do potpunog preobražaja navijačke kulture, ostaje da se vidi. Ono što je sigurno jeste da će ova vest ostaviti dubok trag u istoriji navijanja u našoj zemlji.

BONUS VIDEO: