DEČAK POGINUO DOK JE SLAVIO GOL: Nezapamćena tragedija u svetu fudbala


IZVOR: Republika - 23.09.2024 | 14:22


Policajka probala da mu pomogne, sada joj se bore za život.

Foto: Starsport
DEČAK POGINUO DOK JE SLAVIO GOL: Nezapamćena tragedija u svetu fudbala

Utakmica između River Platea i Boca Juniorsa na stadionu "Bombonjera" u Buenos Ajresu završila se dramatičnom pobedom River Platea rezultatom 1:0. Ključni trenutak utakmice desio se u 97. minutu kada je gol domaćina poništen nakon intervencije VAR tehnologije, što je izazvalo kontroverze među navijačima i stručnjacima.

Strelac jedinog gola bio je Manuel Lanzini u 20. minutu, ali je prava drama usledila u samoj završnici. Domaći tim je uspeo da postigne gol u nadoknadi vremena, ali je nakon pregleda snimka utvrđeno da je lopta dodirnula ruku napadača pre nego što je završila u mreži. Ova odluka je izazvala burne reakcije, kako na terenu, tako i među navijačima.

Nažalost, vest o tragičnoj smrti dvanaestogodišnjeg dečaka dodatno je rastužila fudbalsku javnost. Prema informacijama iz Argentine, dečak je stradao dok je proslavljao gol svog omiljenog tima. Bosonog se popeo na krov svoje kuće u trenutku kada je postignut gol, ali je nažalost udario struju i preminuo usled posledica stravične nesreće. Ovo je izazvalo veliku tugu među navijačima i širom sveta, podsećajući nas na opasnosti koje mogu da se dese u trenucima euforije.

Policajka koja je stigla na mesto nesreće i pokušala da pomogne takođe je bila žrtva električnog udara. Srećom, zahvaljujući brzoj reakciji i upotrebi defibrilatora, lekari su uspeli da je vrate u život. Ovaj tragičan događaj pokazuje hrabrost i požrtvovanost ljudi u uniformi, ali takođe ističe i opasnosti sa kojima se suočavaju u obavljanju svoje dužnosti.

Ova utakmica će ostati upamćena po tragičnim događajima koji su obeležili njen epilog, podsećajući nas koliko je važno da se uživamo u sportskim dešavanjima, ali istovremeno budemo svesni opasnosti koje mogu da se dese. Svet fudbala je ujedinjen u tuzi zbog ovih tragičnih događaja, a porodici preminulog dečaka upućujemo najdublje saučešće.

BONUS VIDEO