SVAKOM IGRAČU JE PRVI DERBI U PAMĆENJU! Vulićević i Stojković pred večiti derbi! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 23.09.2024 | 14:26


Obojica igrača su istakla svoje emotivno iskustvo vezano za večite derbije.

Foto: Starsport
SVAKOM IGRAČU JE PRVI DERBI U PAMĆENJU! Vulićević i Stojković pred večiti derbi! (VIDEO)

Doskorašnji prvotimci Parnog valjka, Miroslav Vulićević i Vladimir Stojković, podelili su svoja iskustva i emocije vezane za večite derbije između Partizana i Crvene zvezde. Vulićević je istakao da je prvi derbi ostavio najveći utisak na njega, ističući da je to nešto što se mora doživeti da bi se razumelo. 

- Ja mislim da je svakom igraču prvi derbi u pamćenju, tako da je na mene najveći utisak ostavio taj prvi derbi s obzirom da sam dosta priča čuo o derbiju i gledao sam na jutjubu i po društvenim mrežama, međutim dok to ne doživite, ne može niko rečima da vam objasni. Ja sam imao i sreću na neki način da igram jedan, što bi rekli navijači, jedan od zanimljivijih derbija unazad desetak godina sigurno - rekao je Vulićević, a onda nastavio:

- Imate strance, pogotovo lationoamerikanci koji su vrele krvi, oni osećaju derbi, ali niko ne može kao domaći igrač, od malih nogu slušate o rivalstvu, sa tim živite i svaki igrač mašta da igra ili za Partizan ili za Zvezdu, tako da ne može nikad stranac da se saživi iako je bilo stranaca koji su bili fantastični fudbaleri i rođeni pobednici.

On je naglasio značaj domaćih igrača, koji od malih nogu osećaju rivalstvo i maštaju da igraju za svoj klub. Vulićević je takođe istakao važnost podrške navijača, nazivajući ih "12 igračem" tima i pozvao ih da ispune stadion u Humskoj.

Foto: Starsport

Miroslav Vulićević

 

- Nerviram se i danas kad gledam, pogotovo kad ne možete da utičete i onda mislite da bi vi to bolje. Sada sa druge strane linije malo je to teže, morate da vodite računa o 11 igrača koji su na terenu, da vidite mnogo širu sliku, tako da je skroz drugačije - rekao je Vulićević, pa dodao:

- Nema tu šta, domaći navijači su veliki plus. Oni su 12 igrač našem timu, i taj njihov huk nas nosi - rekao je Vulićević, a zatim poslao poruku Aleksandru Stanojeviću i njegovim izabranicima:

- Samo hrabro! I ja verujem u njih!

Vladimir Stojković je podelio svoje utiske o večitim derbijima, ističući da mu je prvi derbi ostao u sećanju, iako svaki ima svoju draž.

- Prvi derbi. Zato što znamo kakve su okolnosti bile posle utakmice u Đenovi, tako da je on negativno ostao u pamćenju, ali svaki mi je jako drag i svaki ima svoju draž, tako da ne bi mogao da izdvojim najvažniji.

On je otkrio da je za golmane derbi jedna od najvećih utakmica i da je na njima da pokažu najbolje, budući da ih cela država posmatra.

 

 

- Prevashodno jedna od naših najvećih utakmica tako da, može da se vidi loše, ali i najbolje, tako da je na tebi da prikažeš najbolje jer bukvalno te cela država gleda i mislim da je poenta fudbala u tome da takvih utakmica bude što više i da se što više igraju, i zbog navijača i nekog takmičarskog duha. Jedna, po meni utakmica gde može mnogo da se dobije, ali ako nisi fokusiran i inteligentan može i da se izgubi.

Takođe, i on je pomenuo navijače, i osećaj kada se istrči na teren u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala.

- Pa sigurno da je prelep onaj osećaj, prvih 10 metara iz tunela kad vide da su našui igrači i krenu da skandiraju, oseti se energija. Samim tim se i stvara neka dodatna odgovornost dok si na zagrevanju - rekao je Stojković, a zatim poručio fudbalerima Partizana:

- Hrabro, hrabro, hrabro i pobeda!

Obojica igrača su istakla svoje emotivno iskustvo vezano za večite derbije, ističući snagu navijača i važnost podrške sa tribina. Njihove poruke hrabrosti i vere u uspeh tima predstavljaju dodatni podstrek za fudbalere Partizana pred predstojeći meč.

BONUS VIDEO: