NEKA POBEDI FUDBAL: Rivali krenuli zajedno na derbi - Šokantna scena ispred stadiona JNA! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 23.09.2024 | 18:18


Rivalstvo ne ruši drugarstvo.

Foto: Starsport
NEKA POBEDI FUDBAL: Rivali krenuli zajedno na derbi - Šokantna scena ispred stadiona JNA! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odmeriće snage u 174. večitom derbiju na stadionu u Humskoj u okviru devetog kola Superlige Srbije od 19.00 časova. Ovo ujedno i praznik fudbala u čitavoj državi i svi sa velikim nestrepljenjem iščekuju početak ovog istorijskog duela.

Pred svaki derbi uvek se događaju određeni skandali, pa tako i pred ovaj. Naime, pre dve večeri grupa navijača Partizana upala je na stadion u Humskoj i uništila teren vandalskim činom. Uprkos oštećenjima na terenu, Komisija za stadione Fudbalskog saveza Srbije dala je zeleno svetlo za odigravanje derbija nakon inspekcije, uz prisustvo predstavnika oba kluba.

Očekuje se velika poseta i žestoka borba za bodove u okviru Super lige Srbije, dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije najavilo pojačane mere bezbednosti. Policija, Žandarmerija i Specijalna antiteroristička jedinica su angažovani za obezbeđivanje meča, a ulice Beograda biće pod posebnom prismotrom zbog mogućih sukoba između navijačkih grupa.

Republika se eksluzivno nalazi u blizini stadiona Partizana, te je potvrđeno da sa svih strana naviru navijači. Ono što je privuklo pažnju jesu dva druga koja su došla da navijaju na ovom derbiju, međutim to ne bi bilo toliko zanimljivo da oni nisu rivali.

Na pitanje koji rezultat očekuju, jedan od momaka je odgovorio "Neka pobedi fudbal".

Navijač Crvene zvezde i Partizana sa druge strane, uprkos dugogodišnjem sportskom rivalstvu, zajedno su krenuli na utakmicu, pokazujući da sport ne poznaje granice drugarstva.

Iako suprotstavljeni timovi često simbolizuju strastvene navijačke suprotnosti, ovaj gest pokazuje da takmičenje ostaje na terenu, dok međusobno poštovanje i prijateljstvo preovladavaju van njega. Rivalstvo ne ruši drugarstvo, već ga, čini se, dodatno ojačava.

 

BONUS VIDEO