ŠAMPION SRBIJE ISPISAO ISTORIJU U HUMSKOJ: Zvezdi je ovo uspelo nakon pet decenija!


IZVOR: Republika/S. J. - 23.09.2024 | 21:07


Zvezda ponizila Partizan.

Foto: Starsport
ŠAMPION SRBIJE ISPISAO ISTORIJU U HUMSKOJ: Zvezdi je ovo uspelo nakon pet decenija!

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su ubedljivu pobedu nad Partizanom rezultatom 4:0 u 174. večitom derbiju u okviru devetog kola Superlige Srbije. Strelci za goste bili su tri puta Šerif Endiaje i Silas.

Najzaslužniji za ovakav rezultat bio je Šerif Ndijaj, koji je postigao het-trik i tako postao prvi igrač kome je to pošlo za rukom na derbiju još od 1968. godine. Njegova izvanredna igra definitivno će se dugo pamtiti među navijačima Crvene zvezde, dok će navijači Partizana pokušati što pre da zaborave večerašnji derbi.

Foto: Starsport

Ponizio Partizan: Šerif Endiaje

Ova pobeda je takođe značila da je Crvena zvezda prvi put postigla četiri gola na stadionu u Humskoj još od 1976. godine, kada je slavila sa 4:1. Poslednji put kada je Zvezda ostvarila ubedljivu pobedu od 4:0 na večitom derbiju bilo je 1998. godine na "Marakani". Ovo istorijsko veče za Crvenu zvezdu označava novu eru dominacije nad večitim rivalom.

Sa druge strane, Partizan je doživeo apsolutni debakl, ostavljajući svoje navijače u razočaranju i neverici. Njihova ekipa je bila nemoćna protiv nadmoćnog protivnika, a ovo će svakako biti veoma težak poraz za crno-bele. Ovo veče će se dugo prepričavati među ljubiteljima fudbala, a dominacija Crvene zvezde definitivno će ostati upamćena kao jedna od najupečatljivijih u istoriji večitih derbija. 

BONUS VIDEO