SERIF NDIJAE ISPISAO ISTORIJU! Het-trik u večitom derbiju prvi put posle 50 godina!


IZVOR: Republika - 23.09.2024 | 21:18


Prvi na listi!

Foto: Starsport
SERIF NDIJAE ISPISAO ISTORIJU! Het-trik u večitom derbiju prvi put posle 50 godina!

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su ubedljivu pobedu nad Partizanom rezultatom 4:0 u 174. večitom derbiju u okviru devetog kola Superlige Srbije. Strelci za goste bili su tri puta Šerif Ndiaje i Silas.

Zvezde je energičnije ušla u susret, imali su potpunu kontrolu, dok je Partizan svoje šanse čekao iz drugog plana. 

Tako je Šerif Ndijaje postao je junak ovog 174. večitog derbija, postigavši tri gola u meču protiv Crvene zvezde i Partizana, čime je ostvario svoj het-trik. Ovaj podvig je posebno značajan jer se prvi put nakon više od pola veka dogodio u ovom spektaklu.

Endijaje je tako postao tek peti igrač u istoriji derbija koji je zabeležio tri pogotka, pridruživši se legendama poput Jovana Jezerkića, Marka Valoka, Milana Galića i Stevana Ostojića. Iako je Silas "razdvojio" njegovu seriju golova, to ne umanjuje značaj Endijajevog dostignuća. Poslednji het-trik pre njega postignut je novembra 1968. godine, što dodatno naglašava njegovu sjajnu izvedbu.

Čak ni jedan igrač nikada nije postigao četiri gola u večitom derbiju, a Ndijaje je izvučen sa terena ubrzo nakon što je postigao svoj četvrti pogodak, zahvaljujući Vladanu Milojeviću. Ndijajeve impresivne brojke sada uključuju šest golova u četiri odigrana derbija, a 24. septembar 2024. godine ostaće zapamćen kao trenutak kada je postao heroj večitog rivalstva. 

Prema statistici, Šerif Endijaje je postao stranac sa najviše postignutih golova u večitim derbijima, tačnije pet derbij i jedan kup, čime je prestigao Lamin Dijaru, koji je zabeležio pet pogodaka.

BONUS VIDEO