ŠOKANTNI PRIZORI NAKON DERBIJA: Nemile scene na stadionu u Humskoj? Šta se događalo ispred Partizanove svlačionice? (VIDEO)


IZVOR: Vladimir Vorih - 24.09.2024 | 07:44


Nemile scene na crno-belom delu Topčiderskog brda.

Foto: Instagram.com/printscreen/butasport.rs
ŠOKANTNI PRIZORI NAKON DERBIJA: Nemile scene na stadionu u Humskoj? Šta se događalo ispred Partizanove svlačionice? (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su ubedljivu pobedu nad Partizanom rezultatom 4:0 u 174. večitom derbiju u okviru devetog kola Superlige Srbije. Strelci za goste bili su tri puta Šerif Endiaje i Silas.

Nakon meča, prostorije stadiona u Humskoj su bile poprište nemilih scena nasilja kada su huligani nasilno upali i izazvali povrede članovima stručnog štaba Partizana. Trener Aleksandar Stanojević zadobio je rasekotine po glavi i vratu usled razbijenog stakla, dok je njegov pomoćnik, Marko Jovanović, napustio stadion sa vidljivim povredama na ruci.

Policija je odmah reagovala i pokrenula istragu, s namerom da identifikuje i procesuira počinioce ovog nasilnog napada. Očekuje se da će odgovorni biti privedeni pravdi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BUTASPORT.RS (@butasport.rs)

 

Nakon incidenta, trener Partizana, Aleksandar Stanojević je vidno potrešen na konferenciji za medije izjavio:

- Pogodilo me staklo, raseklo me. Nije bilo fizičkog obračuna. Nisam hteo da izbegnem konferenciju, opet mi je neprijatno da ne pravim teatar.

Imao je poruku za navijače koji su ga izvređali.

- Stanoje odlazi je normalno, to ćemo videti. To je najmanji problem. A to da sam prodao klub, to je sramota. Da sam se prodao... Kome?

Da podsetimo, ekipa trenera Aleksandra Stanojvića prolazi kroz najveću krizu još od sezone 1978/79 kada su se crno-beli borili za opstanak u društvu najboljih tadašnje SFR Jugoslavije. Dovoljno je pomenuti da srpski vicešampion ne zna za uspeh još od osmog dana meseca avgusta kada su na svom stadionu golovima Svetozara Markovića i Đorđa Jovanovića savladali pančevački Železničar rezultatom 2:0, a od tada su crno-beli na teren izlazili čak osam puta zabeleživši tri remija i čak pet poraza uz gol količnik 4:12.

Navedeni rezultati doveli su crno-bele da strepe i za plasman u plej-of elitnog srpskog klupskog takmičenja, a oni stariji ljubitelji fudbala strepe od ponavljanja sezone koja je odigrana pre četiri i po decenije kada je Partizan tek trijumfom u poslednjm kolu protiv tadašnje titogradske Budućnosti (4:2) sačuvao status člana elitnog fudbalskog ranga.

 

BONUS VIDEO: