NEKO ĆE NA KRAJU STRADATI! Sada je pala krv u Humskoj, huligani divljaju sve više i više


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 24.09.2024 | 12:10


Aleksandar Stanojević teško povređen posle napada na svlačionicu posle debakla u derbiju, a to nije prvi put da grobari udaraju na svoje.

Foto: Starsport
NEKO ĆE NA KRAJU STRADATI! Sada je pala krv u Humskoj, huligani divljaju sve više i više

Ovo više nije normalno šta huligani rade! Fudbaleri Partizana poraženi su od Crvene zvezde sa 4:0 na svom stadionu u Humskoj jer su za klasu lošiji od večitog rivala, To su priznali svi, od golmana Aleksandra Jovanovića, do sportskog direktora Ivice Ilieva, koji je svoje igrače nazvao amaterima. Međutim, pao je istorijski rezultat u drugi plan posle skandala koji su navijači Partizana napravili posle meča.

Besni zbog loše partije svojih ljubimaca, ono malo grobara što se skupilo u Humskoj, je došlo da divlja ispred svlačionice. Udarano je u staklo, fudbaleri i trener Aleksandar Stanojević su vređani, a onda je prozor pukao, komad stakla je isekao Stanoja, pa je on stadion napustio krvave glave, odnosno sa saniranom posekotinom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BUTASPORT.RS (@butasport.rs)

 

Ono što je jednako skandalozno je što je on pokušao da ublažio sam incident. Naime, Stanojević je negirao bilo kakav fizički kontakt, valjda misleći na to što niko nikoga nije udario, vukao za ruku i unosio se u lice, što se dešavalo u prošlost.

Foto: FK Partizan

Aleksandar Stanojević sa ranama na glavi

- Nikakvog fizičkog sukoba nije bilo - rekao je Stanojević, a onda analizirao sve što mu je tom prilikom upućeno:

- Tu sam, videćemo šta će biti. Odgovornost je moja i spreman sam da je nosim. U redu je skandiranje "Stanoje, odlazi", ali da mi se skandira "Stanoje, prodao si se"… Za ovo prvo ćemo videti, to je najmanji problem. Ja sam otišao i kada sam osvojio 98 bodova…. Ne bežim od odgovornosti. Ali da sam se prodao! Kome?

Ali vratimo se haosu u režiji besnih navijača Partizana. To što pobede nema pa nema, to što im je Zvezda održala čas fudbala nije dozvola da se divlja i ugrožava nečija bezbednost, pa i život. Zato se postavlja pitanje gde je granica i da li treba neko da strada pa da bi se reagovalo na svim nivoima.

Pritom ovo nije prvi put da grobari baš na ovakav način iskazuju nezadovoljstvo, samo je tada staklo izdržalo. Naime, kada je AEK iz Larnake izbacio Partizan u kvalifikacijama za Ligu Evrope pre dve godine, navijači su takođe došli do svlačionice. Masa navijača  se skupila ispred svlačionica i lupala po prozoru i doziva igrače, uz neizostavne psovke. Tada nije bilo nikakve reakcije i osude, a sada se sve ponovilo i pala je krv.

Podsetimo, bilo je to protiv AEK kada su navijači maltretirali fudbalere Partizana i na samom terenu. Terali su ih da skandiraju protiv uprave. Na kraju su igrači morali da poskidaju dresove i da se posle "čitanja bukvice" goli, poniženi i pokisli upute u svlačionicu.

BONUS VIDEO