REAL PONOVO STREPEO DO KRAJA: Madriđani ostvarili tesnu pobedu nad Alavesom!


IZVOR: Republika - 24.09.2024 | 23:35


Real se moći od početka sezone.

Foto: Profimedia
REAL PONOVO STREPEO DO KRAJA: Madriđani ostvarili tesnu pobedu nad Alavesom!

Fudbaleri Real Madrida pobedili su Alaves rezultatom 3:2 u okviru sedmog kola španske La Lige. Već u prvom minutu utakmice, Lukas Vaskez je postigao gol za "kraljeve", šokirajući goste i postavljajući ton za ostatak meča. Ovaj rani gol dao je Madriđanima veliku prednost i podigao adrenalin na stadionu "Santijago Bernabeu".

Kilijan Mbape, jedno od najvećih pojačanja Reala ove sezone, postigao je drugi gol za svoj tim u 40. minutu, dodatno učvršćujući poziciju Reala na terenu i pružajući publici uzbudljiv fudbal. Iako je Real Madrid imao očiglednu prednost od 3:0 nakon gola Rodriga u 48. minutu, Alaves se nije predao. U poslednjih deset minuta, usledila je prava drama, sa golovima Benavidesa i Garcije koji su doveli rezultat na samo jedan gol razlike.

Foto: Profimedia

Detalj sa utakmice Real Madrida i Alavesa

U 96. minutu, Alaves je imao priliku da potpuno šokira domaćina, ali Real Madrid je uspeo da sačuva prednost i zadrži tri boda. Ova odbrana u finišu meča pokazala je karakter i odlučnost ekipe da ostvari pobedu.

Ovom pobedom, Real Madrid se približio Barseloni na samo bod zaostatka, što dodatno pojačava rivalitet između ova dva španska giganta. Sa osmom pozicijom i 10 osvojenih bodova, Alaves će sigurno tragati za načinom da se vrate na pobednički put. Izabranici Karla Anćelotija ne igraju ni nalik kao prošle sezone, ali očekuje nas uzbudlji nastavak takmičarske godine.

BONUS VIDEO