LEGENDA PARTIZANA PRED OTKAZOM: Grobari čekaju kao na iglama DA IM SE OSTVARI SAN


IZVOR: Republika - 25.09.2024 | 11:28


Kakva bi to bomba na klupi crno-belih bila.

Foto: instagram.com
LEGENDA PARTIZANA PRED OTKAZOM: Grobari čekaju kao na iglama DA IM SE OSTVARI SAN

Aleksandar Stanojević podneo je ostavku na mesto trenera Partizana posle debakla u večitom derbiju i poraza od Crvene zvezde sa 4:0. Tog istog trenutka počele su spekulacije ko bi mogao da bude njegov naslednik. Aktuelno rukovodstvo kluba na čelu sa Miloradom Vučelićem i Milošem Vazurom je za ovih osam godina potrošilo deset trenera, pa je pitanje ko bi sa njima hteo da ide ruku pod ruku. Međutim, ako oni odu, to bi bio prvi preduslov za ostvarenje sna grobara.

Drugi preduslov se možda dešava ovih dana i to u Rusiji. Saša Ilić, koji trenutno vodi ekipu Pari Nižnji Novgorod, suočava se sa teškom situacijom u ruskom fudbalu. Prema informacijama koje su preneli ruski mediji, njegov tim se nalazi u seriji loših rezultata, sa samo jednim osvojenim bodom u poslednjih pet utakmica. Ova loša forma dovela je ekipu na 12. mesto u ligi, sa samo dva boda više od poslednjeplasiranog tima Fakela.

Nema sumnje da će grobari pomno pratiti razvoj situacije i da bi rado videli Ilića ponovo u Humskoj, s obzirom na to da je klupa crno-belih ostala upražnjena. Saša Ilić je rekorder Partizana sa 876 nastupa, uz dva učešća u Ligi šampiona i 240 postignutih golova, čime je zaslužio da postane prvi igrač u istoriji kluba koji je dobio tu čast da njegov broj koji je nosio na dresu bude povučen iz upotrebe.

S druge strane, jedan od glavnih razloga koji dovodi do mogućeg raskida saradnje između Saše Ilića i Pari Nižnji Novgorod jeste novac. Prema informacijama iz različitih izvora, postoji neslaganje oko visine odštete koju bi klub trebalo da isplati treneru u slučaju raskida ugovora. Dok jedni navode sumu od 300.000 evra, drugi izvori spominju iznos od 18 miliona rubalja, što je približno 175.000 evra. Ova finansijska pitanja dodatno komplikuju situaciju između trenera i kluba.

Foto: Starsport

Da li je vreme za povratak u Partizan?

U ovom trenutku, sudbina Saše Ilića u klubu je neizvesna, a prema navodima medija, moguće je da će se odluka o njegovoj budućnosti doneti nakon naredne utakmice protiv Orenburga. Ova utakmica predstavlja derbi začelja, a rezultat će sigurno imati veliki uticaj na dalji tok događaja. Eventualna pobeda ili poraz mogli bi da budu presudni za dalje planove kluba i trenera.

Saša Ilić se, kao iskusni trener, suočava sa izuzetno zahtevnom situacijom u Nižnjem Novgorodu. Njegova budućnost u klubu zavisiće kako od sportskih rezultata, tako i od rešavanja finansijskih pitanja koja su trenutno predmet spora između strana. Ostaje da vidimo kako će se situacija dalje razvijati i kakav će epilog imati ova priča u ruskom fudbalu.

BONUS VIDEO