DELIJE ZAGRMELE PRED LIGU ŠAMPIONA: Navijači Zvezde uputili BRUTALNU poruku Italijanima, koji DRHTE od straha


IZVOR: Republika - 26.09.2024 | 14:29


Utakmica se igra u utorak bez prisustva zvezdaša zbog zabrane domaćina.

Foto: Starsport
DELIJE ZAGRMELE PRED LIGU ŠAMPIONA: Navijači Zvezde uputili BRUTALNU poruku Italijanima, koji DRHTE od straha

Navijači Crvene zvezde iznenadili su se kada su saznali da neće moći da podrže svoj tim na meču drugog kola Lige šampiona protiv Intera u Milanu 1. oktobra. Naime, vlasti Milana i italijanska policija su doneli odluku o zabrani dolaska delija zbog straha od mogućih nereda. Zato je sada stigao brutalan odgovor i apel sa severa u kojem se navodi da se Italijani plaše dolaska 10.000 navijača Zvezde i da su nesposobni.

Za početak, kao odgovor na zabranu odlaska navijača u Italiju, Crvena zvezda je donela odluku da omogući besplatan ulaz za decu do 14 godina na utakmicu protiv Železničara. Ovaj gest ima za cilj da ohrabri mlade navijače i pruži im priliku da podrže svoj omiljeni tim.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Pored toga, "Delije" su izdale proglas svim navijačima, te su pozvale sve navijače da dođu na Marakanu u petak (19.00) kako bi pružili ekipi podršku pred gostovanje na San Siru. Takođe, istaknuto je da je važno da igrači osete podršku navijača, posebno pred tako težak meč.

Kao što je svima poznato, navijačima Crvene zvezde je zabranjen odlazak u Italiju na fudbalske utakmice protiv Intera i Milana! Nije Zvezda prvi klub kome je izrečena kazna za ovu zemlju, a izriče je italijanska policija koja po svojim nekim kriterijumima gleda ko je podoban, a ko nije. Očigledno je da su nesposobni ili ih je strah 10.000 navijača koji bi sigurno došli da postoji mogućnost da se kupi karta. Pozivamo ljude ovim putem da dođu u petak na stadion, da im pružimo dovoljnu podršku za utorak jer će utakmica pred punim stadionom u Italiji, bez nas na tribinama, biti pa skoro nemoguća misija. U petak da im pokažemo da smo uz njih da znaju koliko ih ljudi prati na ovaj pretežak put, gde će zbog straha Italije, morati da budu sami. U petak moraju da osete našu podršku, šta god se desilo u Milanu, ali i da osete da, osim što idu da se bore protiv prošlogodišnjeg prvaka Italije, idu da se bore i protiv nepravde! Takođe, zbog striktnosti italijanske policije, koja na ulazu traži kartu i dokument na kome moraju da se poklapaju imena, pozivamo ljude da ne kreću na put gde je sasvim izvesno da neće ući na utakmicu - navodi se u saopštenju "Delija".

Jasno je da su navijači dvanaesti igrač svakog tima i da je podrška nešto što je svakom klubu od izuzetnog značaja, te da će fudbalerima Crvene zvezde znatno faliti huk sa tribina. Bilo kako bilo, delije će svim srcem biti uz svoje ljubimce u ovom teškom okršaju, ali ovog puta kraj malih ekrana.

BONUS VIDEO