DOBRE VESTI ZA PIKSIJA: FIFA menja pravilo koje ide u koristi Srbiji!


IZVOR: Republika/S. J. - 26.09.2024 | 20:24


Srbija dobija još jednog golmana.

Foto: Starsport
DOBRE VESTI ZA PIKSIJA: FIFA menja pravilo koje ide u koristi Srbiji!

FIFA planira da izmeni pravila u tri tačke, a jedna od ključnih promena odnosi se na nevažnost nastupa u omladinskim kategorijama prilikom promene nacionalnog tima. Ovo je dobra vest za selektora Srbije, Dragana Stojkovića Piksija, jer ovim dobija pravo da pozove golmana lisabonskog Sportinga, Vladana Kovačevića.

Kovačević je hteo da brani za selekciju Srbije, a ne Bosne i Hercegovine pod čijom zastavom je nastupao u mlađim kategorijama, ali mu FIFA pravilo nije dozvolilo da "promeni zemlju" zbog godina. Kako je branio za BiH nakon što je napunio 21. godinu, izgubio je mogućnost da brani za Srbiju a da to dugo nismo znali.

Foto: Profimedia

Vladan Kovačević

Ukoliko Kovačević dobije priliku da brani boje Srbije, suočiće se sa jakom konkurencijom među golmanima. Pored već etabliranih imena poput Predraga Rajkovića, Vanje Milinković-Savića, Aleksandra Jovanovića i Marka Ilića, na listi kandidata je i Đorđe Petrović. Dodatni potencijalni adut za reprezentaciju Srbije je Kovačevićev impresivan uspon, koji ga je doveo do titule najboljeg golmana poljske lige pre nego što je prešao u Sporting za 4,8 miliona evra.

Kovačević je za Sporting branio pet utakmica pre nego što ga je povreda udaljila sa terena u septembru. Ove povrede su ga sprečile da pokaže svoje sposobnosti na terenu, ali su njegove partije u poljskoj ligi bile dovoljne da privuku pažnju brojnih klubova.

BONUS VIDEO