SRBIJA I ALBANIJA ORGANIZUJU EVROPSKO PRVENSTVO! Ceo Balkan je ostao u ŠOKU!


IZVOR: Republika - 27.09.2024 | 10:16


Ovako nešto ne možete da čujete svaki dan.

Foto: Instagram.com/Niže lige 5
SRBIJA I ALBANIJA ORGANIZUJU EVROPSKO PRVENSTVO! Ceo Balkan je ostao u ŠOKU!

Srbija i Albanija su nedavno potvrdile svoju zajedničku ponudu za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade fudbalske reprezentacije 2027. godine. Ova odluka je usledila nakon isteka roka za kandidature, što znači da je srpsko-albanska ponuda jedina opcija za UEFA-u. Konačna odluka biće doneta na sastanku Izvršnog komiteta UEFA-e 16. decembra ove godine.

Ova sportska manifestacija će okupiti 16 nacionalnih selekcija mladih fudbalera, a Srbija i Albanija će biti domaćini i dva naredna Kongresa UEFA-e. Ova odluka ima za cilj prevazilaženje političkih tenzija između dve zemlje, a takođe će doprineti razvoju fudbala u regionu.

Srbija i Albanija su udružile snage kako bi ponudile jedinstvenu priliku za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade fudbalske reprezentacije 2027. godine. Ova inicijativa ima za cilj da promoviše saradnju i prijateljstvo između dve zemlje kroz sport, a istovremeno će omogućiti najboljim mladim fudbalerima da pokažu svoj talenat pred međunarodnom publikom.

Foto: fss.rs

Fudbalska reprezentacija Srbije U21

 

Odluka da Srbija i Albanija budu domaćini Evropskog prvenstva za mlade fudbalske reprezentacije 2027. godine takođe ima za cilj da podrži razvoj fudbala u regionu. Ova manifestacija će pružiti priliku da se mladi fudbaleri pokažu u najboljem svetlu i da unaprede svoje veštine pred internacionalnom publikom.


Ovaj događaj takođe ima simboličan značaj, jer predstavlja pokušaj prevazilaženja političkih tenzija između Srbije i Albanije kroz sport. Organizacija ovakvog događaja u saradnji dve zemlje može da posluži kao primer mirne i konstruktivne saradnje, te da promoviše važnost sportskih vrednosti u izgradnji pozitivnih odnosa među državama.

Evropsko prvenstvo za mlade fudbalske reprezentacije 2027. godine predstavljaće veliki sportski događaj koji će okupiti najtalentovanije mlade fudbalere iz celog kontinenta. Odluka da Srbija i Albanija budu domaćini ove manifestacije imaće širi društveni i politički značaj, te će doprineti promociji sportskih vrednosti i regionalne saradnje. Svi ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem očekuju odluku Izvršnog komiteta UEFA-e 16. decembra, kada će biti potvrđeno ko će biti domaćin ovog prestižnog takmičenja.

BONUS VIDEO: