ALKARAZ LAGANO DO TREĆEG KOLA! Evo ko mu je sledeći protivnik!


IZVOR: Republika - 27.09.2024 | 11:57


Karlos prestigao Đokovića u još jednoj kategoriji.

Foto: Instargam.com/usopen
ALKARAZ LAGANO DO TREĆEG KOLA! Evo ko mu je sledeći protivnik!

Španski teniser Karlos Alkaraz ostvario je značajan uspeh na ATP turniru u Pekingu plasiravši se u drugo kolo nakon ubedljive pobede nad Francuzom Đovanijem Mpešijem Perikarom rezultatom 2:0 (6:4, 6:4) za sat i 22 minuta.

Alkaraz je već u prvom gemu prvog seta napravio brejk, postavljajući tako ton za svoju dominaciju u meču. Iako je Francuz imao priliku da se vrati u igru sa tri vezane brejk lopte pri vođstvu Alkaraza od 5:4, nije uspeo da iskoristi nijednu od njih. Mladi Španac je iskoristio prvu set loptu i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu, Alkaraz je nastavio u istom ritmu, odmah na startu praveći novi brejk i rutinski privodeći meč kraju.

Alkaraz se sada sprema za naredni meč u kojem će mu protivnik biti Talon Grikspor, holandski teniser koji je juče eliminisao Srbina Miomira Kecmanovića.

Foto: Profimedia

Karlos Alkaraz

 


Pored Alkaraza, pobede u prvom kolu turnira iz kategorije 500 ostvarili su i prvi nosilac Janik Siner i treći nosilac Rus Danil Medvedev.

Španski teniser pokazao je svoju izdržljivost i kvalitet na terenu, a navijači sa nestrpljenjem očekuju njegov naredni meč protiv Grikspora.

Podsetimo, Karlosu Alkarazu je učešće na Lejver kupu omogućilo da u još jednoj kategoriji pretekne srpskog tenisera. Mladi Španac je sa dve pobede u singlu na revijalnom turniru obezbedile su mu skok na UTR listi i sada se nalazi ispred Novaka Đokovića.

Prvi na UTR listi je najbolji teniser sveta - Janik Siner, koji ima rejting od 16.05, prati ga Alkaraz sa 15,95, a treći je Novak Đoković koji ima 15,91. Četvrti je Aleksander Zverev sa 15,84.

BONUS VIDEO: