STIGLA KAZNA PRED ZVEZDINU UTAKMICU! Zabranili im navijače iz OVOG razloga!


IZVOR: Republika - 27.09.2024 | 13:50


Ovakve odluke imaju za cilj da se stvori okruženje poštovanja i bezbednosti na fudbalskim utakmicama.

Foto: www.profimedia.rs
STIGLA KAZNA PRED ZVEZDINU UTAKMICU! Zabranili im navijače iz OVOG razloga!

Evropska fudbalska unija (UEFA) danas je donela odluku da kazni Barselonu zbog ranije suspendovane disciplinske mere iz aprila 2024. godine. Katalonski klub neće imati podršku svojih navijača na predstojećem meču protiv Crvene zvezde u Ligi šampiona.

- Kontrolno, etičko i disciplinsko telo (CEDB) odlučilo je da naloži izvršenje ranije suspendovane disciplinske mere koju je izreklo Žalbeno telo UEFA 17. aprila 2024. godine zbog rasističkog ponašanja Barseloninih navijača. Barseloni se zabranjuje da prodaje ulaznice gostujućim navijačima za sledeću utakmicu takmičenja pod okriljem UEFA u skladu sa člankom 26(3) Disciplinskog pravilnika UEFA - stoji u saopštenju krovne organizacije evropskog fudbala. 

Foto: Starsport

 

 

Prema saopštenju UEFA-e, Barseloni je zabranjeno da prodaje ulaznice gostujućim navijačima za narednu utakmicu takmičenja pod okriljem UEFA, a klub je kažnjen i novčano sa 10.000 evra. Dodatno, Barseloni je izrečena zabrana prodaje ulaznica gostujućim navijačima za još jednu utakmicu, koja je suspendovana na godinu dana. Ovo znači da će lider španskog šampionata biti lišen podrške svojih navijača na meču protiv Crvene zvezde, koji se igra 6. novembra na stadionu "Rajko Mitić".

Ovakve odluke UEFA-e imaju za cilj da se stvori okruženje poštovanja i bezbednosti na fudbalskim utakmicama, te da se jasno stavi do znanja da se bilo kakvo rasističko ili diskriminatorno ponašanje neće tolerisati.

BONUS VIDEO: