MILOŠEVIĆ OTIŠAO IZ PARTIZANA JER MU JE BILO MUČNO, A VRATIO SE KAD JE NAJMUČNIJE: Kako od "nikad više ovde" do povratka


IZVOR: Republika/ O.J. - 27.09.2024 | 17:16


Šta da kaže sad momcima u svlačionici?

Foto: FK Partizan
MILOŠEVIĆ OTIŠAO IZ PARTIZANA JER MU JE BILO MUČNO, A VRATIO SE KAD JE NAJMUČNIJE: Kako od "nikad više ovde" do povratka

Iako se danima pisalo kako je odbio Partizan, što je i imalo logike ako sagledamo šta je rekao po završetku prošlog mandata, pregovori su ipak otišli u pravom smeru i Savo Milošević će ponovo predvoditi fudbalere Partizana. Nije se lepo završio njegov prethodni boravak u Humskoj, iako je učinak Miloševića na klupi crno-belih bio i više nego solidan. Uzeo je Kup sa Partizanom, sa uspehom vodio ekipu na evropskoj sceni, ali je, opet, sve to prošlo u senci uspeha Crvene zvezde. Otišao je posle incidenta prilikom susreta sa Vojvodinom, kada je isključen jer je gađao sudiju flašicom, a njegov tim je poražen sa 3:2. Bio je mnogo isfrustriran tada i svega mu je bilo preko glave, pa je jedini logičan sled događaja bilo razilaženje stručnjaka sa crno-belima.

Foto: Starsport

Pobesneli Savo u prethodnom mandatu

- Nisam u afektu, nije ovo kap koja je prelila čašu, ovo već traje, dozvolio sam sebi da uradim to što sam uradio u Novom Sadu, a ružno je. To ne sme da radi trener i pedagog, pre svega trener Partizana. Ali, nije me Novi Sad opredelio, ovo traje i sve je jako mučno. Šta da kažem momcima kada uđem u svlačionicu i pogledam ih u oči. Sebi znam šta da kažem: Ići odavde i nikad više ne raditi ovde - rekao je Milošević u izjavi za Sportklub 1. septembra 2020. godine.

Prošlo je malo više od četiri godine, a Savo je pogazio svoje tadašnje reči i svi se pitaju - zašto? Imao je klub u međuvremenu blistave momente, bio je nadomak titule sa Stanojevićem, Duljaj je posle jesenjeg dela prošle sezone takođe bio na čelu tabele, ali grobari nekako ne pamte mnogo lepih momenata iz tog perioda. I to traje već dugo. I onda kada sve kulminira, kada klub doživi najubedljiviji poraz u istoriji večitih derbija na svom terenu, a znamo koliku to težinu ima, Savo odluči da se vrati.

Ako je iz ljubavi prema Partizanu - kapa dole, jer za ovakav potez zaista treba imati "ono" do poda. Još ako uspe nekim čudom da izvadi klub iz ovog blata, a grobari mu za to moraju dati mnogo više vremena nego što imaju, zaboraviće se sve loše što se dogodilo pre nešto više od četiri godine. Promene u stručnom štabu su neminovne, a kako će se Savo uklopiti u taj novi Partizan i da li je doneo pravu odluku - ostaje da vreme pokaže.

BONUS VIDEO