ZVEZDA VODILA, PA STREPELA, A ONDA JE UŠAO NEMANJA RADONJIĆ: Železničar pošteno namučio prvaka Srbije


IZVOR: Republika/ O.J. - 27.09.2024 | 20:54


Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Železničar iz Pančeva sa 2:1 na Marakani u okviru 10. runde Superlige Srbije.

Foto: Starsport
ZVEZDA VODILA, PA STREPELA, A ONDA JE UŠAO NEMANJA RADONJIĆ: Železničar pošteno namučio prvaka Srbije

FK CRVENA ZVEZDA - FK ŽELEZNIČAR PANČEVO 2:1 (1:0)

'33 Drkušić, '70 Ilić; '60 Eze

Crveno-beli jesu pobedili, ali su potencijalno izgubili veoma važnog igrača pred još bitnije gostovanje u Ligi šampiona. Drkušić je upisao debitantski pogodak u dresu Zvezde, posle sjajnog trzaja glavom i saradnje sa drugom iz reprezentacije Elšnikom. Izgledalo je da domaćin drži sve u svojim nogama u drugom delu, drugi gol je visio u vazduhu, a onda se dogodio šok.

Glazer je napravio ogromnu grešku. Prvo nije uspeo da primi loptu koja mu je pobegla daleko od svog peterca, a onda je izgubio duel na ivici šesnaesterca i ostavio prazan gol. Drkušić je na momenat otklonio opasnost, ali je lopta otišla direktno u noge Ezeu koji je pogodio fenomenalno za izjednačenje. Međutim, nije to u tom trenutku bio najveći problem, pošto će trener Zvezde izgleda morati da "bije glavu" pred gostovanje Interu i kada je u pitanju pozicija golmana. Nakon što je izgubio loptu na ivici svog šesnaesterca, Glazer se povredio. Nije mogao da nastavi meč, već je napustio teren sa grimasom, a ušao je Ilić koji je i branio dobar deo ove sezone, pošto je Izraelac već propustio početak iste. 

 

 

Trajala je strepnja na Marakani 10 minuta, a onda se pojavio Nemanja Radonjić, tek što je ušao na teren. Brzonogi krilni fudbaler je probio po strani kao brzi voz i centrirao, a Ilić se najbolje snašao i ponovo doveo crveno-bele u vođstvo. Gledalo se da li je lopta napustila teren prilikom centaršuta, ali je na kraju Jovanović pokazao da je sve regularno. Jedna njegova odluka iz prvog poluvremena je takođe podigla prašinu, pošto nije dosudio penal nakon, naizgled, očiglednog prekršaja nad Duarteom, ali sada kada je Zvezda pobedila to će pasti u drugi plan.

Crveno-bele sada očekuje teško gostovanje Interu u utorak, a Železničar se ponosno vraća u Pančevo gde dočekuje Mladost za nedelju dana.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

 

 

70. minut - GOL! LUKA ILIĆ - 2:1 ZA ZVEZDU! Nemanja Radonjić! Nije prošlo ni tri minuta kako je ušao, a već pokazuje klasu! Probio je po strani kao brzi voz i centrirao, a Ilić se najbolje snašao i ponovo doveo crveno-bele u vođstvo! Gledalo se da li je lopta napustila teren prilikom centaršuta, ali je na kraju Jovanović pokazao da je sve regularno.

69. minut - Veliki nesporazum Milunovića i Popovića ne koriste domaći igrači! Duarte je želeo da bude nesebičan i uposli Šerifa, ali je Endiajeov udarac odbranio kao mačka golman Železničara!

67. minut - Ulaze Radonjić i Šerif na teren, a izašli su Milson i Katai.

62. minut - A osim primljenog gola još užasnih vesti za Zvezdu. Glazer se povredio prilikom pomenutog duela i mora van terena. Umesto njega je ušao Marko Ilić.

 

 

60. minut - GOL! 1:1 NA MARAKANI - EZE! Šok za domaćina! Glazer je napravio veliku grešku, izgubio je duel na ivici šesnaesterca i ostavio prazan gol. Drkušić je na momenat otklonio opasnost, ali je lopta otišla do Ezea koji je pogodio fenomenalno za izjednačenje!

54. minut - Prava "bomba" Elšnika levom nogom išla je u same rašlje, ali se fenomenalni Popović isprečio i paradom odbio loptu u korner!

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

36. minut - Izuzetno sumnjiva situacija u šesnaestercu Pančevaca. Milson je probio po strani i uposlio Duartea, a Brazilac je povučen sa leđa u poslednjem času. Ipak, sudija Jovanović je odlučio da ne dosudi ništa. Pričaće se o ovom momentu.

 

 

33. minut - GOL! VANJA DRKUŠIĆ - 1:0 ZA ZVEZDU! Slovenački tandem Elšnik - Drkušić donosi prednost domaćinu! Nisu u ovim momentima crveno-beli imali inicijativu, ali je usledio korner, a fenomenalno se snašao posle centaršuta štoper i već upisao debitantski pogodak na tek trećem meču za Zvezdu.

21. minut - Jovanović se namestio i odlično šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je lopta prozujala kraj stative gola Glazera.

5. minut - Sanogo je napravio kardinalnu grešku u poslednjoj liniji, ali je Duarte morao brže da šutira.

MEČ JE POČEO

SASTAVI:

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Prucev, Điga, Drkušić, Rodić – Krunić, Elšnik – Ilić, Katai, Milson – Duarte

ŽELEZNIČAR: Popović – Jusif, Milikić, Milunović, Konatar – Sanogo, Mitrović – Jovanović, Knežević, Eze – Romanić

UVOD

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su slavili u 174. večitom derbiju nad Partizanom 4:0 i praktično su najvećeg rivala ne samo eliminisali iz trke za šampionski pehar, već ga ostavili u položaju u kojem se možda i nije nalazio još od sezone 1978/79 kada su se crno-beli borili za opstanak u elitnom rangu tadašnjeg fudbala u SFR Jugoslaviji.

Pred pulenima trenera Vladana Milojevića je novi prvenstveni izazov, a danas, na Krstovdan, 27. septembra sa početkom od 19 časova crveno-beli na stadionu "Rajko Mitić" dočekuju pančevački Železničar.

Foto: Starsport

Zvezda protiv Železničara prošle sezone

Crvena zvezda, trenutno neprikosnoveni lider prvenstva, sa velikim samopouzdanjem ulazi u ovaj meč nakon nedavnog trijumfa nad večitim rivalom. S druge strane, Železničar iz Pančeva će se boriti da ostvari dobar rezultat protiv izuzetno jake ekipe crveno-belih koji u ovaj meč ulaze znatno oslabljeni.

Teško je kada ostanete bez jednog od igrača. Mirko Ivanić ima veliki uticaj na našu igru. Znali smo na početku priprema da će nam biti potrebno da svi igrači budu spremni, kao i da će biti ovakvih situacija. Ivanić je ušao u proces oporavka i očekujemo da se što pre priključi ekipi. Kada je u pitanju mladi Maksimović ima još vremena, polako - rekao je Milojević.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO