CRVENA ZVEZDA PONOVO NA VRHU: Rekordni prihodi doneli su crveno-belima stabilnost - Evo koju svotu je klub dao za porez!


IZVOR: Republika - 28.09.2024 | 13:15


Stabilni i odgovorni prema državi.

Foto: ST/ Nemanja Pančić
CRVENA ZVEZDA PONOVO NA VRHU: Rekordni prihodi doneli su crveno-belima stabilnost - Evo koju svotu je klub dao za porez!

Fudbalski klub Crvena zvezda juče je izvršio uplatu od pet miliona evra po osnovu poreskih obaveza, čime je u potpunosti izmirio sve dospele obaveze prema državi. Ovim potezom, klub pokazuje posvećenost finansijskoj odgovornosti i urednom poslovanju.

Od 2014. godine, Crvena zvezda je ukupno uplatila 47 miliona evra u budžet Republike Srbije. Sredstva za finansiranje kluba i servisiranje poreskih obaveza obezbeđena su pretežno prihodima iz inostranstva, koji čine 83% ukupnog finansiranja kluba.

Ova godina bila je posebno uspešna za Crvenu zvezdu, koja je ostvarila rekordan prihod zahvaljujući transferima igrača i UEFA bonusima. Zahvaljujući tim sredstvima, klub je izmirio sve obaveze prema UEFA monitoring programu, koji ima rok do 15. oktobra.

FK Crvena zvezda ostaje posvećen održavanju finansijske stabilnosti i servisiranju obaveza prema državi, istovremeno nastavljajući sa investicijama koje su dovele do sportskog i poslovnog rasta kluba.

Prema internim procenama, vrednost igračkog kadra Crvene zvezde trenutno iznosi 100 miliona evra, što dodatno potvrđuje rast i ambicije kluba na domaćem i međunarodnom nivou.

Ovaj značajan korak u plaćanju poreza dodatno osnažuje reputaciju Crvene zvezde kao stabilnog i odgovornog kluba na fudbalskoj sceni.

BONUS VIDEO