TERZIĆ OTKRIO KOLIKO VREDI ZVEZDIN TIM! Od ove cifre zavrtece vam se u glavi!


IZVOR: Republika - 28.09.2024 | 13:29


Crveno-beli na vrhuncu.

Foto: ST/ Nemanja Pančić
TERZIĆ OTKRIO KOLIKO VREDI ZVEZDIN TIM! Od ove cifre zavrtece vam se u glavi!

Fudbalski klub Crvena zvezda sa ponosom ističe da trenutna vrednost njihovog igračkog kadra iznosi neverovatnih 100 miliona evra, što naglašava rast i ambicije kluba na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Ova cifra dolazi od sportskog direktora, koji podvlači ključnu ulogu koju igrači imaju u postizanju uspeha kluba. Osim toga, juče je izvršena uplata od pet miliona evra po osnovu poreskih obaveza, čime je klub u potpunosti izmirio sve dugove prema državi.

Ovim potezom, Crvena zvezda demonstrira svoju posvećenost finansijskoj odgovornosti i transparentnom poslovanju. Od 2014. godine, Crvena zvezda je u budžet Republike Srbije uplatio ukupno 47 miliona evra.

Sredstva za finansiranje i servisiranje obaveza obezbeđena su pretežno prihodima iz inostranstva, koji čine 83% ukupnog budžeta kluba. Ova godina je bila posebno uspešna za Crvenu zvezdu, koja je ostvarila rekordan prihod zahvaljujući transferima igrača i UEFA bonusima.

Zahvaljujući tim sredstvima, klub je uspeo da ispuni sve zahteve prema UEFA monitoring programu, čiji rok ističe 15. oktobra. FK Crvena zvezda nastavlja da održava finansijsku stabilnost, kao i da ulaže u projekte koji doprinose sportskom i poslovnom razvoju kluba, uz snažnu podršku svojih vernih navijača.

Sve ovo dodatno jača poziciju Crvene zvezda kao jednog od vodećih fudbalskih klubova u regionu.

BONUS VIDEO