E, OVAKO SE ČUVA HALAND! AS SITIJA KRVAV TRAŽIO POMOĆ: Da mu je Vidić danas tu...


IZVOR: Republika/ O.J. - 28.09.2024 | 17:08


Norvežanin pretučen i bez gola

Foto: Profimedia
E, OVAKO SE ČUVA HALAND! AS SITIJA KRVAV TRAŽIO POMOĆ: Da mu je Vidić danas tu...

Uzbudljiva utakmica između Njukasla i Mančester sitija u 6. rundi Premijer lige završena je neizvesnim rezultatom 1:1, čime je domaći tim uspeo da iznenadi favorizovanog protivnika. Iako su "građani" poveli sjajnim golom Gvardiola u 35. minutu, "svrake" su uspele da izjednače iz penala u 58, zahvaljujući lošoj reakciji Vokera i sigurnom izvođenju sa bele tačke Erona Gordona. Ova utakmica je bila drugi uzastopni remi za "građane", što je otvorilo vrata Liverpulu i Aston Vili da ih preteknu na tabeli.

Oslabljen je bio Mančester Siti na ovoj utakmici, jer su bili bez Rodrija i De Brujnea, a njihov izostanak će tek da se oseti. Španac je doživeo tešku povredu i pitanje je kako će Siti izgledati bez njega do kraja sezone, dok Gvardiola nije mogao da računa ni na Belgijanca koji bi trebalo da se vrati uskoro. Nedostatak ovih ključnih igrača definitivno je uticao na igru Mančester sitija i rezultat utakmice.

Pored lošeg rezultata, golgetersku seriju na "ostrvu" je prekinuo Erling Haland, koji je ipak imao mnogo veće probleme od izostanka golova. Naime, tokom duela sa Denom Burnom, štoperom Njukasla, špic Sitija je zadobio tešku povredu skočnog zgloba. Burn je nesvesno nagazio Halanda kopačkom, što je rezultiralo pucanjem štucne i ozbiljnim oštećenjem zgloba. Norvežanin je momentalno zatražio pomoć fizioterapeuta i uputio se na tretman kako bi mogao da nastavi meč. Nije to izgledalo nimalo naivno, bilo je i krvi, ali kada je u pitanju Haland - tako mora. Nije slučajno baš na Sent Džejms parku danas Haland ostao "praznih ruku". Ipak, imaće priliku da se iskali nad Slovanom iz Bratislave u Ligi šampiona, dok Njuka igra EFL kup protiv Vimbldona u istom terminu u utorak.

BONUS VIDEO