TUGA U SRPSKOM FUDBALU: Umro bivši fudbaler Javora


IZVOR: Republika/ O.J. - 29.09.2024 | 16:52


Klub se oprostio od njega srceparajućom porukom

Foto: Instagram/fkjavormatis1912
TUGA U SRPSKOM FUDBALU: Umro bivši fudbaler Javora

Fudbalski svet je zavijen u crno nakon vesti o tragičnom odlasku Nikole Vujovića, nekadašnjeg fudbalera Javora, koji je izgubio bitku sa opakom bolešću u svojoj 33. godini života. Saigrači, navijači i članovi kluba izražavaju duboku tugu zbog gubitka ovog hrabrog sportiste i vedre duše.

Nikola Vujović je bio deo različitih fudbalskih klubova tokom svoje karijere, ali je posebno ostavio trag u Javoru, gde je započeo svoj put ka fudbalskoj slavi. Njegovo učešće u finalu Kupa Srbije 2015/16, kada je Javor pružio snažan otpor Partizanu, ostaje upamćeno kao jedan od najvećih trenutaka u njegovoj karijeri.
 

 

 

- U trideset trećoj godini napustio nas je Nikola Vujović, prvotimac i dete Javora. Nikola je izdanak našeg grada i kluba. Karijeru je započeo kao član mlađih selekcija Javora u kom je zapisao i prvi nastup na profesionalnoj sceni. Nosio je dres i beogradske Lokomotive, Železnika, OFK Mladenovca i Žarkova. U čuvenoj milanovačkoj utakmici i istorijskom uspehu Javora u finalu Kupa Srbije 2015/16, Vujo je bio jedan od naših fudbalera koji su na terenu pokazali hrabrost i junaštvo Partizanu - rekli su iz Javora, pa su dodali:

- Od avgusta prošle godine vodio je bitku van terena, protiv najteže bolesti. Preminuo je juče u Solunu, u toku procesa lečenja. Fudbalski klub Javor izražava saučešće porodici i šalje snagu za ovoliko tugu. Članovi kluba, saigrači, navijači i svi poznanici pamtiće ga po njegovom hrabrom srcu i sjajnom osmehu. Počivaj u miru, Nidžo.

BONUS VIDEO