HAOS U ITALIJI PRED MEČ ZVEZDE I INTERA! Ubijen navijač kojeg povezuju sa mafijom, pa pokrenuta policijska akcija!


IZVOR: Republika - 30.09.2024 | 10:28


Hitna konferencija će se održati u 11 časova.

Foto: printscreen
HAOS U ITALIJI PRED MEČ ZVEZDE I INTERA! Ubijen navijač kojeg povezuju sa mafijom, pa pokrenuta policijska akcija!

U Italiji je pokrenuta velika policijska akcija nakon smrti Antonija Belokoa, navijača Intera koji je bio čvrsto povezan sa mafijom Ndrangeta, poznatom i kao "porodica Montalbano" sa sedištem u Kalabriji. Beloko je ubijen početkom septembra nakon sukoba sa vođom Interovih ultrasa Andreom Beretom. Prema navodima italijanskih medija, Beloko je pucao na Beretu i ranio ga, ali je ovaj uspeo da ubije Belokoa nožem.

U sklopu ove akcije, izvršeno je 19 hapšenja i oko 50 pretresa različitih objekata povezanih sa kriminalom i mafijom. Od 19 uhapšenih, 16 osoba je odvedeno u zatvor, dok se tri nalaze u kućnom pritvoru. Među uhapšenima su i istaknuti pripadnici navijačkih grupa, kao i osobe blisko povezane sa Belokoom i Beretom.

Prema informacijama sa sajta "Gazeta delo Sport", istraga je pokrenuta zbog sumnje u infiltraciju mafije u "ćošak San Sira", a pritužbe protiv uhapšenih obuhvataju iznudu za prodaju karata, "iznudu" novca od parkinga u krugu stadiona, kao i dogovore između grupa Intera i Milana o prodaji pića na San Siru. Među uhapšenima su i lideri navijačkih grupa, telohranitelj pevača Fedeza, kao i bivši lideri ultrasa Rosonera i drugi istaknuti članovi navijačkih grupa.

"Gazeta" na svom sajtu navodi sledeće:

- Racija u zoru počela je nakon duge serije istraga milanskog tužilaštva o infiltraciji mafije u ćošku San Sira: ubistvo Antonija Belokoa, navijača Intera koji je čvrsto povezan sa 'Ndrangetom, 4. septembra od strane Andree Berete – još jednog istaknutog pripadnika navijača Intera, koji je već bio u zatvoru i takođe među onima na meti mera hapšenja. Iznuda za prodaju karata, "iznuda" novca od parkinga u krugu stadiona, dogovori između grupa Intera i Milana o prodaji pića na San Siru: ovo su neke od pritužbi protiv uhapšenih, među kojima je i Marko Ferdiko, vodeći član Severa, blisko povezan sa Belokom, Luka Luči, lider milanskih ultrasa poznat po fotografiji od 16. decembra 2018. zajedno sa tadašnjim vicepremijerom Mateom Salvinijem na zabavi povodom 50. godišnjice "Curva Sud" u Areni Sivika i Kristijan Rozijelo, telohranitelj pevača Fedeza (koji nije umešan u operaciju). Takođe i Rosario Kalabrija, Antonio Trimboli, Nino Čikareli, istorijski ultra lider Intera, Domeniko Bosa, Loris Grancini, ultra lider Juventusa, već sa ubeđenjima iza sebe i uvek blizu krugova milanskih krivina. Meta pretresa su takođe bili Đankarlo Lombardija, poznat kao "baron" i bivši lidera ultrasa Rosonera. Kuća samog Belokoa, kojeg je ubio Bereta, takođe je pretresena u Pioltelu, u okolini Milana.

Očekuje se da će više detalja biti poznato posle konferencije za novinare koju će policija i čelnici grada organizovati u toku dana. Tamošnji mediji tvrde da će konferencija biti održana u 11 časova, a očekuje se da će javnost biti upoznata sa daljim razvojem situacije i rezultatima istrage.

BONUS VIDEO: