SADA VIŠE NEMA NAZAD: Upravni odbor Partizana je odredio sudbinu Vazuri i Vučeliću


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 01.10.2024 | 17:28


Konačnu reč, ipak, imaće Skupština crno-belih.

Foto: Starsport
SADA VIŠE NEMA NAZAD: Upravni odbor Partizana je odredio sudbinu Vazuri i Vučeliću

Upravni odbor Partizana je zvanično konstatovao da će predstojeće zasedanje Skupštine biti poslednje za postojeći saziv vrhuške kluba na čelu sa Miloradom Vučelićem. Prema saznanjima portala Telegraf, ovo znači da će klub nakon deset godina napustiti predsednik Milorad Vučelić, generalni direktor Miloš Vazura i ostali članovi trenutnog Upravnog odbora.

Na njihova mesta biće imenovani novi čelnici, a već je poznato da će umesto Vučelića na mesto predsednika biti imenovan Rasim Ljajić. Ljajić će imati zadatak da odabere novi Upravni odbor i najbliže saradnike, a vremenom će biti promenjeni i delegati Skupštine. Ova promena će označiti početak nove ere u Partizanu, a planirani su i sastanci Nadzornog odbora i Pravne komisije tokom naredne sedmice kako bi se pripremio dnevni red predstojeće Skupštine. S obzirom na najave, očekuje se da će ova Skupština biti pretvorena u Izbornu, što će označiti zvaničan kraj mandata za trenutno rukovodstvo.

Mandat predsedniku Miloradu Vučeliću i ostalim članovima trenutnog Upravnog odbora zvanično je isticao u januaru 2027. godine, međutim, već pre godinu dana Vučelić je podneo ostavku, nakon navijačkih protesta. Od tada se ređe pojavljivao u javnosti, ali se i dalje "vodio" kao predsednik u ostavci, što je stvaralo određenu konfuziju u javnosti.

Ovo je samo jedan u nizu događaja koji su obeležili proteklu deceniju u Partizanu, a dolazak Rasima Ljajića na čelo kluba predstavljaće novi početak za crno-bele. Sve oči javnosti sada su uprte ka predstojećem zasedanju Skupštine, na kojoj će biti imenovan novi rukovodeći tim, čime će se zvanično zatvoriti jedno poglavlje u istoriji kluba, dok će se otvoriti novo sa nizom izazova i mogućnosti.

BONUS VIDEO