BREST POKEROM ISPISAO ISTORIJU U SALCBURGU: Birmančevićeva Sparta odolela Štutgartu


IZVOR: Republika/ O.J. - 01.10.2024 | 20:39


Fudbaleri Bresta demolirali su Salcburg u gostima sa 4:0, dok je Sparta remizirala sa Štutgartom 1:1 u drugom kolu Lige šampiona.

Foto: Profimedia
BREST POKEROM ISPISAO ISTORIJU U SALCBURGU: Birmančevićeva Sparta odolela Štutgartu

FK SALCBURG - FK BREST 0:4 (0:1)

'24, '70 Sima, '66 Kamara, '75 Laž

FK ŠTUTGART - FK SPARTA PRAG 1:1 (1:1)

'7 Milot; '32 Kairinen

Kakav podvig Bresta! Izgleda da im baš leže austrijski timovi, pošto su posle Šturma savladali i Salcburg u svojoj premijernoj sezoni u Ligi šampiona. Iako im niko nije davao šanse u "Mocartovom" gradu, večeras im je sve išlo od ruke. Sima je "načeo" Blasvika golom u 24. minutu, a on je bio i igrač utakmice pošto je pogodio i u 70, samo četiri minuta nakon što je Kamara duplirao prednost. Konačan rezultat postavio je Laž golom iz prvog dodira po ulasku na teren.

Sa druge strane, Sparta je takođe zabeležila popriličan podvig, pošto je odolela nimalo naivnom Štutgartu u gostima zahvaljujući "raketi" Kairinena iz slobodnjaka. Pre nego što je on pogodio za izjednačenje, domaće je u sedmom minutu u prednost doveo Milot. Birmančević je pogodio prečku, ali se onda njegov tim povukao, čuvao i sačuvao bod protiv Švaba.

TOK MEČA

KRAJ MEČEVA

75. minut - GOL! 4:0 ZA BREST - LAŽ! Iz prvog kontakta sa loptom je postigao gol! Neverovatno veče za ovaj francuski tim!

70. minut - GOOL! 3:0 ZA BREST - OPET SIMA! Sve im se otvara večeras! Sima je postao dvostruki strelac, a do ovog pogotka je došao posle još jednog odbitka i lagane egzekucije!

 

 

66. minut - GOOOL! 2:0 ZA BREST - KAMARA! Kako igraju ovi momci! Protiv favorizovanog Salcburga imaju ogromnih 2:0, a ogromne zasluge za to ima Mama Balde. Fenomenalno je probio po strani i centrirao, a na odbitak posle bloka je natrčao Kamara i savladao Blasvika.

64. minut - Velika prilika za Štutgart, sjajno je izblokiran udarac Milota.

46. minut. - Počelo je drugo poluvreme na oba meča.

POLUVREME

38. minut - Uh, kakva prilika za Birmančevića! Ušunjao se između dva štopera Štutgarta i uspeo da udari loptu glavom, ali je pogodio prečku! 

 

 

32. minut - GOL! 1:1 U ŠTUTGARTU - KAIRINEN! Kakva golčina! Doslovno je "ubio pauka" napadač Sparte iz slobodnog udarca i fenomenalno pogodio za izjednačenje!

24. minut - GOL! 1:0 ZA BREST - SIMA! Nastavlja debitant da živi san! Primili su komičan gol pre 14 minuta, ali od kada je poništen zaigrali su mnogo bolje i vode u Austriji! Sima je fenomenalno utrčao i iskoristio dodavanje Ahorkea da elegantno završi akciju.

10. minut - Poništen je gol Baidua za Salcburg zbog ofsajda.

7. minut - GOL! 1:0 ZA ŠTUTGART - MILOT! Iako je Sparta dominirala, sevnula je brza kontra domaćeg tima, a Levelingov centaršut dočekao je usamljeni Milot, te glavom sproveo loptu u mrežu.

MEČEVI SU POČELI

OVO SU SASTAVI

 

 

 

 

UVOD

 

 

Večeras u najavi dva izuzetno uzbudljiva duela pred pravi "šoutajm". Fudbaleri Salcburga bi da operu bruku posle katastrofalnog prvog kola u kom su poraženi upravo od Sparte koja takođe igra u istom terminu od 18:45 časova. Tada je bilo 3:0 u Pragu, a večeras u Austriju dolazi Brest koji je pre dve nedelje šokirao upravo još jednu ekipu iz te države, pošto je na svom premijernom meču u Ligi šampiona savladao Šturm iz Graca sa 2:1. 

 

 

Što se tiče susreta u Nemačkoj, Štutgart se pokazao kao izuzetan tim u prošloj rundi na Bernabeuu. Tada su, pa može se slobodno reći, nadigrali Real u njihovoj kući, ali su ostali "praznih ruku", iako su imali aktivan rezultat sve do pred sam kraj meča. Nezasluženo su primili dva pogotka u poslednjim minutima, pa će večeras biti silno motivisani protiv Sparte koja u istom raspoloženju dolazi posle pomenute pobede i u svojoj premijernoj sezoni u elitnom takmičenju juri "praško proleće".

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO