ZVEZDIN RIVAL IMA NAVIJAČKI BUNKER NA STADIONU: Priča o kriminalu zvuči poznato, a stiže pred meč u Milanu


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 01.10.2024 | 18:52


Ovo su žestoke optužbe.

Foto: Republika
ZVEZDIN RIVAL IMA NAVIJAČKI BUNKER NA STADIONU: Priča o kriminalu zvuči poznato, a stiže pred meč u Milanu

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju večeras Inter u drugom kolu Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom, ligaškom, formatu. Izabranici Vladana Milojevića poraženi su od Benfike sa 2:1 na premijeri na Marakani, a iskupljenje će morati da traže protiv jednog od najtežih rivala i na jednom od najpoznatijem fudbalskom stadionu na svetu.

Međutim, vlasti u Italiji su se potrudile da meč ima nesvakidašnju, kriminalnu uvertiru. Agencija Ansa je prenela da su tužioci Paolo Storari i Sara Ombre izdali zahtev za hapšenjem nekoliko lica povezanih sa klubom.

- Inter trenutno ide od skrivanja krivih lica do pomaganja, održava indirektne veze sa organizovanim kriminalom i stadionskim kriminalom i nisu sposobni da prekinu takve odnose - navodi se u njihovom izveštaju koji je predat organima reda.

Navijači Intera umešani su u mnoge kriminalne radnje, pa i u neka mafijaška ubistva koja su se desila u nekoliko prethodnih godina. Zbog toga je nedavno uhapšeno 19 lica, a među njima su i neke vođe interovih navijačkih grupa. Sada Ansa piše da su pod daljom istragom oko povezanosti sa kriminalom i Inter i Milan. Iako su skandali u italijanskom fudbalu stalni, oni su se do sada odnosili uglavnom na fudbal. "Totonero" i "kalčopoli" su bili povezani sa nameštanjem utakmica, izborom sudija za mečeve, korupcijom, ali sada su u igri razne mafijaške grupe, ubistva...

Ova priča zvuči dosta poznati na našim prostorima, jer je na stadionu Partizana, Zvezdinog najvećeg rivala, svojevremeno otkriven pravi navijački bunker u kojem su se, navodno, odvijale brojne nedozvoljenje kriminalne radnje.

Foto: Republika

Hapšenje navijača u bunkeru u Humskoj

Zvezda će posle Intera u gostima igrati i protiv Monaka (22. oktobar), dok protiv Barselone igra kod kuće (6. novembar). Na Marakanu potom stiže i Štutgart (27. novembar), dok Zvezda u Milano, ali sada na noge Milanu, ide 11. decembra. U 2025. crveno-beli dočekuju PSV (21. januar), a onda gostuju Jang bojsu (29. januar).

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO