ZVEZDINO SAMOUBISTVO: Inter slavio sa 4:0, crveno-beli presudili sami sebi


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 01.10.2024 | 22:57


Prvo kiksnuli Glazer i Krunić, a onda Spajić i Drkušić, koji je skrivio i penal. Italijanski gigant na kraju demonstrirao silu.

Foto: www.profimedia.rs
ZVEZDINO SAMOUBISTVO: Inter slavio sa 4:0, crveno-beli presudili sami sebi

Fudbaleri Crvene zvezde pokazali su zube moćnom Interu nekih sat vremena igre, ali nisu uspeli da spreče ubedljiv i bolan poraz sa 4:0 (1.0) u Milanu u drugom kolu Lige šampiona. Ponovo su izabranici Vladana Milojevića sami sebe matirali, jer su pogoci pali posle kikseva igrača srpskog prvaka.

Utakmica na “Đuzepe Meaci” gotovo da nije ni počela a mreža Zvezde se zatresla u trećem minutu. Na sreću, Arnautovićev gol je poništen zbog ofsajda. I taman kada su crveno-beli uspeli da stanu na loptu, Inter je poveo. Igrao se 11. minut kada je Čalhanoglu savladao Glazera! Zvezda je bila u zaostatku posle spektakularnog gola pravo iz slobodnog udarca. Učinilo se da je Izraelac bio loše postavljen I prenisko da bi mogao bilo šta da učini. Podsetimo, Glazer je i od Benfike primio pogodak iz slobodnog udarca i tada je bio koban turski internacionalac.

Foto: www.profimedia.rs

 

Do kraja prvog poluvremena Zvezda je pokušavala, pretila, ali je moglo biti I gore da je Inter dobio penal, doduše posle nepostojećeg prekršaja Spajića, koji su tražili.

Ono što je hrabrilo su Zvezdine dobre šanse u smiraj poluvremena. Najbolja šansa za Zvezdu u prvih 45 minuta došla je posle saradnje Olajinke i Silasa, koji je pogodio golmana Zomera. Potom se oprobao i Elšnik, ali lopta odlazi pored gola.

Drugo poluvreme donelo je veliko uzbuđenje, ali nažalost pred glom Zvezde ona koja su menjala rezultat na semaforu. Počelo je tako što je Zvezda tražila penal! Prekid za crveno-bele izveo je Elšnik, lopta je u rikošetu došla do Endiajea, lopta je posle udarca pogodila Mhitarjana u ruku, ali se Cvajerova pištaljka nije oglasila za najstrožu kaznu. Kao ni posle konsultacija sa VAR sobom.

Foto: www.profimedia.rs

 

A onda šok za šokom. Igrao se 59. minut kada je Rade Krunić izgubio loptu, Taremi je prosledio do Arnautovića, a njemu nije bilo teško da savlada Glazera. Zatim se Glazer iskupio za prvi gol. Odbranio je udaracAvgusta jedan na jedan i sprečio totalni potop Zvezde. Prethodno je i Arnautović bio u šansi, ali je Izraelac odbranio.

Nažalost, serija kikseva igrača Zvezde i to kobnih, se nastavila. Igrao se 71. minut kada je Spajić loše primio loptu, Taremi mu je oteo, proigrao Lautara Martineza, koji je rutinski savladao Glazera. Nažalost, golovima posle grešaka igrača Zvezde tu nije bio kraj. Igrao se 77. minut kada je Drkušić neoprezno startovao, a sudija Cvajer dosudio penal. Usledio je kraći prekid dok se nemački arbitar nešto objašnjavao, očigledno zbog gubitka komunikacije sa VAR sobom, ali promene odluke nije bilo. Četiri minuta kasnije Taremi je bio siguran, pa Glazer nije bio ni blizu da odbrani udarac sa 11 metara. Do kraja susreta svi su samo čekali da sudija odsvira kraj.

Zvezda će posle Intera u gostima igrati i protiv Monaka (22. oktobar), dok protiv Barselone igra kod kuće (6. novembar). Na Marakanu potom stiže i Štutgart (27. novembar), dok Zvezda u Milano, ali sada na noge Milanu, ide 11. decembra. U 2025. crveno-beli dočekuju PSV (21. januar), a onda gostuju Jang bojsu (29. januar). 

 

INTER - CRVENA ZVEZDA 4:0 (1:0)

Čalhanoglu 11`
Arnautović 59`
Martinez 71`
Taremi 81`

TOK MEČA
DRUGO POLUVREME

TO BI BILO TO! Zvezda je poražena od Intera s ubedljivih 4:0

89. minut - Drastično je opao tempo igre iako Inter ne prepušta ništa slučaju. Kao da svi jedva čekaju kraj.

81. minut - Taremi je siguran! Glazer nije bio ni blizu da odbrani udarac sa 11 metara.

77. minut - Penal za Inter. Drkušić je neoprezno startovao. Usledio je kraći prekid dok se sudija Cvajer nešto objašnjavao, očigledno zbog gubitka komunikacije sa VAR sobom, ali promene odluke nije bilo.

71. minut - Inter vodi sa 3:0. I opet posle greške fudbalera Zvezde. Sada je kiksnuo Spajić, a strelac je bio Lautaro Martinez. Spajić je loše primio loptu, Taremi mu je oteo, proigrao Lautara, koji je savladao Glazera.

62. minut - Glazer se iskupio za prvi gol. Odbranio je udarac Avgusta jedan na jedan i sprečio totalni potop Zvezde. Prethodno je i Arnautović bio u šansi, ali je Izraelac odbranio.

59. minut - Rade Krunić je izgubio loptu, Taremi je prosledio do Arnautovića, a njemu nije bilo teško da savlada Glazera.

48. minut - Zvezda tražila penal! Prekid za crveno-bele izveo je Elšnik, lopta je u rikošetu došla do Endiajea, lopta je posle udarca pogodila Mhitarjana u ruku, ali se Cvajerova pištaljka nije oglasila za najstrožu kaznu. Kao ni posle konsultacija sa VAR sobom.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME

KRAJ POLUVREMENA

45+1. minut - Elšnik je bio u kolosalnoj šansi, ali lopta odlazi pored gola.

41. minut - Najbolja šansa za Zvezdu. Saradnja Olajinke i Silasa umalo nije donela izjednačenje. Na kraju je lopta pogodila Zomera.

39. minut - A onda umalo šok. Spajić je bio neopreza, ostao je bez lopte, sevnula je kratka kontra, ali je lopta posle udarca proletera pored Glazerovog gola.

38. minut - Nešto mirniji period utakmice. Zvezda sve više ima loptu u nogama.

31. minut - Inter tražio penal. Međutim, nema ništa od prekršaja Spajića jer je prvi stigao do lopte. Sudija Feliks Cvajer nije podlegao pod pritiskom Italijana.

29. minut - Maksimović se ne boji Intera! Sada je sevnula levica, ali je lopta, šutnuta iskosa sa leve strane, prošla nedaleko od desne stative.

26. minut - Problem za Zvezdu. Drkušić se povredio!

20. minut - Inter ponovo zatresao mrežu i opet je, srećom, ofsajd.

19. minut: Maksimović je oprobao šut. Zvezda se trgla posle šoka.

11. minut - Čalhanoglu savladao Glazera! Zvezda gubi na "Meaci" i to posle spektakularnog gola prvo iz slobodnog udarca. Podsetimo, Glazer je i od Benfike primio pogodak iz slobodnog udarca i tada je bio koban turski internacionalac.

7. minut - Zvezda prvi put napala gol Intera, udarac je izblokiran.

6. minut - Zvezda pokušava da stane na loptu. Inter napada, ali i igrači u belim dresovima pokušavaju da kombinuju.

3. minut - Zatresla se Zvezdina mreža. Arnautović je iskoristio kiks odbrane crveno-belih, ali je srećom bio ofsajd.

1.minut - Meč je počeo.

 

PRE MEČA

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju večeras Inter u drugom kolu Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom, ligaškom, formatu. Izabranici Vladana Milojevića poraženi su od Benfike sa 2:1 na premijeri na Marakani, a iskupljenje će morati da traže protiv jednog od najtežih rivala i na jednom od najpoznatijem fudbalskom stadionu na svetu.

20:35 - ZVEZDINA ZASTAVA NA "MEACI"!

Navijači Crvene zvezde, oni koji su uspeli "ilegalno" na uđu na "Đuzepe Meacu", razvili su zastavu na tribini. Ipak, opbezbeđenje je brzo reagovalo i zahtevalo da se ona momentalno ukloni.

Foto: Republika

 

Oni su odmah prišli navijačima srpskog kluba i zahtevali da se zastava ukloni. Zvezdaši su negodovali, ali su morali da postupe po naređenju. U prvi mah njima je dozvoljeno da ostanu na stadionu, jer su prošli sve kontrole. Mešutim, samo nekoliko minuta kasnije redari su se vratili i izbacili navijače srpskog tima sa stadiona.

19:50 - MILOJEVIĆ ODREDIO STARTNIH 11

Inter: Zomer - Pavar, De Fraj, Bastoni - Damfris, Augusto, Čalhanoglu, Zjelinski, Mihtarijan – Taremi, Arnautović.

Crvena zvezda: Glazer - Drkušić, Spajić, Điga - Seol, Krunić, Elšnik, Maksimović, Olajinka - Silas, Endiaje.

 

19:40 - STADION SE POLAKO PUNI

Navijači Intera pristižu polako na tribime "Đuzepe Meace".

Foto: Republika

 

19:25 - DRESOVI SU SPREMNI ZA MEČ

U ovim dresovima će Zvezda igrati večeras u Milanu protiv Intera.

 

 

 

19:20 - NAVIJAČI PRISTIŽU NA STADION

 

 

Navijači, zbog sramne odluke italijanskih vlasti, samo Intera, polako pristižu na stadion na megdan Crvenoj zvezdi. POGLEDAJ GALERIJU

 

19:05 DRES ZA SVE GENERACIJE

Inspirisani prošlošću, u Crvenoj zvezdi su kreirali novi beli dres, dres za nove generacije legendi! Večeras će u njemu, u Milanu, istrčati i crveno-beli momci, a dres se našao i u slobodnoj prodaji.

 

 

PRE MEČA

Zvezda na "Đuzepe Meacu dolazi sa pomenutim porazom, dok je Inter odoleo na gostovanju Mančester sitiju na otvaranju sezone (0:0), pa će sigurno želeti da upiše tri boda i tako popravi sebi šanse da se domogne nokaut faze. Bio je trener Zvezde svestan šta ga očekuje na večerašnjem susretu.

Foto: Republika

Zna šta ga čeka: Vladan Milojević

- Kada igrate protiv ovako velikih ekipa, morate da budete konstantno svih 90 minuta skoncentrisani, što manje nekih praznih hodova u igri... Jednostavno, to su ekpipe koje imaju svoj stil igre i moramo da uspostavimo neki sistem, kada se branimo, branimo se, kada napadamo - napadamo. Ne smemo da padamo. Fudbal danas bez fizike ne možete da igrate. Mislim da Inter ima jako dobar način i stil igre, ne odustapju od toga, godinama tako igraju. Kada imate tako nešto, igračima je lakše. Bez obzira sa jedne strane imate mlade igrače koji su motivisani, a sa druge iskusnije, koji jednim potezom rešavaju utakmicu - rekao je Milojević.

Zvezda će posle Intera u gostima igrati i protiv Monaka (22. oktobar), dok protiv Barselone igra kod kuće (6. novembar). Na Marakanu potom stiže i Štutgart (27. novembar), dok Zvezda u Milano, ali sada na noge Milanu, ide 11. decembra. U 2025. crveno-beli dočekuju PSV (21. januar), a onda gostuju Jang bojsu (29. januar). 

 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO