FUDBALERI ZVEZDE GREŠKAMA U PORAZ: Evo ko je bio najgori, a ko je zadovoljio (OCENE IGRAČA)


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 02.10.2024 | 00:07


Samo jedan od njih je izmamio osmehe navijača crveno-belih, analiza je Republike posle poraza od Intera sa 4:0.

Foto: FK Crvena zvezda
FUDBALERI ZVEZDE GREŠKAMA U PORAZ: Evo ko je bio najgori, a ko je zadovoljio (OCENE IGRAČA)

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su od Intera sa ubedljivih 4:0 u drugom kolu Lige šampiona. Izabranici Vladana Milojevića pokazali su zube moćnom rivalu nekih sat vremena igre, ali nisu uspeli da spreče bolan poraz u Milanu. Ponovo su igrači srpskog prvaka sami sebe matirali, jer su pogoci pali posle njihovih kikseva. To su istakli svi do jednog, og trenera Milojevića, preko golmana Glazera, do onih koji su pogrešili Radeta Krunića i Uroša Spajića. Evo koje ocene je ko od njih završio prema analizi Republike:

- Omri Glazer - 5,5
Ponovo je golman Zvezde primio gol dorektno iz slobodnog udarca. Videlo se da nema samopouzdanja. Posle se iskupio kada je odbranio nekoliko zicer prilika.

Foto: www.profimedia.rs

Glazer primio gol iz slobodnjaka

- Jung Vu Seol - 6

Morao je da promeni stranu terena na kojoj igra, pa možda i zato nije imao učinak u napadu. Nije direktan krivac za golove, ali su mu se igrači provlačili iza leđa.

- Vanja Drkušić - 5,5
Igrao je dosta sigurno veli deo meča, bio je možda i najbolji u zadnjoj liniji, ali je i sam napravio kobnu grešku kada je naivno oborio Lautara Martineza za penal iz kog je Inter dao četvrti gol.

- Uroš Spajić - 5
Možda i najlošiji u Zvezdinoj odbrani. Dva puta mu je Taremiju ukrao loptu. Drugi put je to bilo kobno po Crvenu zvezdu, pošto je Lautaro postigao gol za 3:0. Bio bi krivac i za gol Arnautovića, ali je pogodak Austrijanca u toj situaciji poništen zbog ofsajda.

Foto: www.profimedia.rs

Puno grešio: Uroš Spajić

Naser Điga - 6
Više je pomagao drugima nego što je pokrivao svoju poziciju. Zato možda i ne čudi što ga u napadu nije bilo nigde.

Rade Krunić - 5
Igrao je kao kod kuće, ali je dozvolio Taremiju da mu oduzme loptu i asistira Arnautoviću za 2:0. 

Timi Maks Elšnik - 5,5
Mhitarijan ga je baš mučio, a kada ga je faulirao bio je to prekršaj iz kojeg je pao vodeći gol i to iz slobodnog udarca. Brzo se konsolidovao, imao dobro dodavanje za Maksimovića, pa opasan šut pred odlazak na odmor.

Piter Olajinka - 5,5
Sanjaće Damfrisa. Dao je i autogol, ali je on poništen zbog ofsajda. U napadu je imao nekoliko solidnih prodora, istakao se dodavanjem za Silasa pred odlazak na odmor, ali nije nagrađen asistencijom za pogodak.

Andrija Maksimović - 7
Najbolji prvotimac Zvezde večeras. Nametnuo se protiv Partizana, a sada dokazao da Milojević sa njim nije pogrešio. Igrao je hrabro, pretio Interu. Imao je puno samopouzdanja čak i da se vraća duboko na svoju polovinu i nudi defanzivcima u organizaciji napada.

Foto: Starsport

Položio: Andrija Maksimović

Silas Katompa Mvumpa - 5
On je izgubio loptu za prvu šansu Intera. Imao je šansu posle dodavanja sa Olajinkom, ali je pogodio Zomera

Šerif Endiaje - 5
Bio je agilan od starta, lepo je kombinovao sa Silasom u sedmom minutu, iznudio žuti karton Mhitarijana upornošću da zadrži loptu. Nije bio konrektan, ali oteo mnogo lopti. Služio da se odbrana odmori.

Ostali igrači koji su ušli sa klupe nisu zaslužili veću ocenu od petice.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO