DECA ĆE ISKOPATI MARADONU: Evo šta nameravaju da urade sa njegovim telom


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 02.10.2024 | 16:22


Istovremeno počinje suđenje optuženima za njegovo ubistvo iz nehata.

Foto: www.profimedia.rs
DECA ĆE ISKOPATI MARADONU: Evo šta nameravaju da urade sa njegovim telom

Argentinsko pravosuđe odobrilo je zahtev dece Dijega Maradone da se posmrtni ostaci slavnog fudbalera prenesu u budući mauzolej, kako bi se omogućilo olakšanje odavanja počasti idolu Argentine. Ova odluka dolazi uoči početka suđenja medicinskoj sestri, članici Maradoninog medicinskog tima, u vezi sa uzrocima njegove smrti i mogućem nemaru lekara.

Glavno suđenje se vodi protiv sedam lekara - neurohirurga, lekara opšte prakse, lekara u klinici, psihijatra, kliničkog psihologa, glavne sestre medicinskog osoblja. Nakon nekoliko odlaganja, suđenje će početi u martu 2025. godine. Medicinska sestra Žisela Madrid će imati odvojeno suđenje, iako je od početka tvrdila da je samo sledila uputstva lekara.

Maradonina deca žele da posmrtni ostaci budu preneti u centralni okrug i drevnu luku Madero, gde će biti izgrađen mauzolej "Memorijal M10". Ovo zdanje treba da bude završeno do 2025. godine, ali za sada nisu poznati drugi detalji.

Maradona je preminuo u 60. godini od kardio-respiratornih problema 25. novembra 2020. godine. Ovo je usledilo nakon oporavka od neurohirurškog zahvata zbog hematoma u glavi. Pravosuđe je proglasilo ovaj slučaj "ubistvom iz nehata", što nosi kaznu od osam do 25 godina zatvora za osobu koja je bila uključena u ovaj nemar.

Ovaj potez Maradonine dece i dalje izaziva različite reakcije u javnosti, dok se argentinski narod i građani sveta pripremaju da odaju počast legendarnom fudbaleru na novom mestu večnog počinka.

BONUS VIDEO