TSC OTIŠAO PO BODOVE: Ekipa iz Bačke Topole igra na drugom kraju sveta


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 02.10.2024 | 17:03


Utakmica u Ligi konferencija na programu je sutra od 18.45.

Foto: Starsport
TSC OTIŠAO PO BODOVE: Ekipa iz Bačke Topole igra na drugom kraju sveta

Fudbaleri TSC otišli su na put preko pola sveta kako bi sutra, četvrtak 18.45, gostovali Astani u Almatiju u Ligi konferencija. Izabranici Jovana Damjanovića su dva dana pre utakmice krenuli na put kako bi se što bolje aklimatizovali na drugačije uslove, ali i vremensku zonu, pošto po dolasku u Kazahstan kazaljke treba pomeriti tri sata unapred.

Šef struke Topolčana ističe da ima veliko poštovanje prema sutrašnjem protivniku i da bi pozitivan rezultat bio jako značajan za moral i samopouzdanje njegovog tima. Podsećanja radi, kazahstanska ekipa je dospela u ligaški deo Lige konferencije nakon tri kola kvalifikacija, i isto toliko pobeda na Centralnom stadionu u Almati. TSC baš tu dolazi nakon dve uzastopne pobede u prvenstvu, posle niza loših rezultata.

Foto: fss.rs

Spreman za izazov: Jovan Damjanović

- Dobro smo se spremili, poznajemo protivnika i imamo respekt. Iz tog poštovanja želimo da budemo skromni. Pokazaćemo kakav fudbal želimo da igramo, da pokažemo naš način igre. Mi smo u procesu stvaranja, sutra je dobra prilika da svi zajedno pokažemo kakav fudbal možemo da igramo - rekao je Damjanović pred utakmicu.

Optimista je i jedan od najiskusnijih igrača TSC Milan Radin.

- Najvažnije je da počnemo da osvajamo važne bodove, jer se i ona igra po novom sistemu takmičenja, pošto više nema grupa, već smo svi na jednoj tabeli. Nezgodno je bilo šta kalkulisati, ali očekujem da počnemo da pobeđuemo i na evropskoj sceni - kazao je Radin.

BONUS VIDEO