ĐIRONA PUCALA SEBI U NOGE JAČE OD ZVEZDE: Fejenord je živ, a Atalanta je timčina


IZVOR: Republika/ O.J. - 02.10.2024 | 20:39


Fudbaleri Fejenorda savladali su Đironu u gostima sa 3:2, dok je Atalanta slavila nad Šahtjorom sa ubedljivih 3:0.

Foto: Profimedia
ĐIRONA PUCALA SEBI U NOGE JAČE OD ZVEZDE: Fejenord je živ, a Atalanta je timčina

ŠAHTJOR - ATALANTA 0:3 (0:2)

'21 Đimšiti, '44 Lukman, '48 Belanova

ĐIRONA - FEJENORD 2:3 (1:2)

'19 Lopez, '73 Van de Bek; '23 Erera (AG), '33 Milambo, '79 Krejči (AG)

Neverovatan meč na Montiliviju! Videli smo čak pet pogodaka, jedan poništen i dva promašena penala - i to sve na početku večeri kada je na programu još sedam mečeva.
Đirona je povela preko snalažljivog Lopeza, brzo je Fejenord izjednačio zahvaljujući autogolu Herere, a onda i potpuno preokrenuo preko Milamba.

 

 

Čekalo se na sledeći pogodak do 17 minuta pre kraja, pošto su u međuvremenu penale promašivali Ueda sa jedne i Miovski sa druge strane. Van de Bek je konačno posle dugo vremena opet zatresao mrežu i to u vrlo značajnom momentu za izjednačenje. Međutim, radost Katalonca je kratko trajala, pošto je Krejči postigao još jedan autogol nakon samo šest minuta i tako je Đirona, kao i u Parizu, pucala sama sebi u noge i ostala bez bodova.

U Nemačkoj, Atalanta je očekivano lako došla do tri boda. Na neutralnom terenu Šahtjor je pokušao da pruži otpor "boginji provincije", ali je odbrana Ukrajinaca poklekla posle samo 21 minuta kada je Đimšiti pogodio, a na 2:0 je do poluvremena povisio Lukman. Belanova je stavio tačku na susret već početkom drugog dela.

TOK MEČEVA

KRAJ MEČEVA

79. minut - GOL! 3:2 ZA FEJENORD - AUTOGOL KREJČI! Pa, jednostavno ne možete da pobedite sa ovakvim greškama u odbrani! Još jedna katastrofalna reakcija Đirone u defanzivi zbog koje ponovo moraju da jure rezultat. Krejči je tragičar.

 

73. minut - GOL! 2:2 U ĐIRONI - DONI VAN DE BEK! Konačno! Domaćin je uspeo da izjednači zahvaljujući holandskoj kombinaciji Dandžuma - Van de Bek! Očekuje nas izuzetan finiš meča.

67. minut - Neverovatno! Još jedan penal je večeras promašen u Đironi, ovog puta ga domaći tim nije iskoristio! I opet je golman bio u centru pažnje, ali je sada Velenrojter odbranio udarac sa bele tačke Miovskom!

51. minut - Poništen je izjednačujući gol Đirone. Van de Bek se nalazio u nedozvoljenoj poziciji pre nego što je prihvatio loptu koja je kasnije posle njegovog šuta uz dosta sreće završila u golu.

48. minut - GOL! 3:0 ZA ATALANTU - BELANOVA! Poptuni potop Ukrajinaca! Sjajno je centrirao Zapakosta, a Belanova se ušunjao između redova i glavom pogodio za velikih tri gola prednosti.

POLUVREME

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atalanta B.C. (@atalantabc)

 

44. minut - GOL! 2:0 ZA ATALANTU - LUKMAN! Posle asistencije, upisao je i pogodak!

36. minut - Au, kakva sekvenca Gazanige! Opet je napravio užasnu grešku i dozvolio penal Fejenordu. Loptu je u ruke uzeo Ueda, ali ga je Gazaniga pročitao i iskupio se odbranivši jedanaesterac!

33. minut - GOL! 2:1 ZA FEJENORD - MILAMBO! Katastrofalne greške u odbrani koštaju Katalonce. Predali su loptu protivniku u noge, a za tili čas su kombinovali Paišao i Milambo za preokret protiv debitanta.

23. minut - GOL! 1:1 U ĐIRONI - AUTOGOL ERERE! Užasno je reagovao posle centaršuta i nakon žutog kartona je postigao i autogol.

 

 

21. minut - GOL! 1:0 ZA ATALANTU - ĐIMŠITI! U kratkom vremenskom roku padoše dva gola na oba meča. Centrirao je Lukman dobro, loptu je propustio Ederson, a odlično se pozicionirao Đimšiti i postigao svoj prvi gol u Ligi šampiona.

19. minut - GOL! 1:0 ZA ĐIRONU - LOPEZ! Nastala je zbrka posle kornera, a u njoj se najbolje snašao David Lopez i nekako sproveo loptu u mrežu.

6. minut - Cigankov je prvi zapretio u Đironi, odlična intervencija Velenreutera.

POČELI SU MEČEVI

OVO SU SASTAVI

 

 

 

 

UVOD

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Atalanta B.C. (@atalantabc)

 

Nakon sinoćnog razočarenja za sve delije, večeras je vreme da se utakmice gledaju rasterećenije. A program je bogat, pošto opet imamo devet mečeva, od čega su dva u ranijem terminu.

Šahtjor je ovog puta domaćin na Veltins Areni u Gelzenkirhenu, a u goste dolazi uvek neugodna Atalanta koja je u prvoj rundi uspela da iščupa bod Arsenalu u Bergamu. Identično se završio i prvi meč Ukrajinaca u novoj sezoni Lige šampiona, pošto su bez golova remizirali sa Bolonjom. Mogli bismo u akciji da vidimo i našeg Lazara Samardžića koji je za vikend spasao Atalantu upravo u Bolonji pogotkom po ulasku na teren.

Sa druge strane, Đirona je bila na korak od velikog iznenađenja pre dve nedelje, ali je "zahvaljujući" katastrofalnoj reakciji golmana Gazanige u poslednjim minutima ostala bez boda na "Parku prinčeva". Fejenord je u vrlo lošoj formi pošto je na poslednjih osam mečeva upisao samo dve pobede, a u prvom kolu je osramoćen na svom terenu od strane Leverkuzena i u Španiji traži izlaz iz "kanala".

 

Standings provided by Sofascore

 

BONUS VIDEO