BARSINO TAJNO ORUŽJE ZA ZVEZDU - PENZIONER? Šerif i Duarte mogu da se proslave protiv "matorca"


IZVOR: Republika/ O.J. - 02.10.2024 | 18:42


Stigao golman u Kataloniju

Foto: Starsport
BARSINO TAJNO ORUŽJE ZA ZVEZDU - PENZIONER? Šerif i Duarte mogu da se proslave protiv "matorca"

Fudbaleri Crvene zvezde sinoć su poraženi od Intera u Milanu sa više nego ubedljivih 4:0 u drugom kolu Lige šampiona. Posle još jednog prvenstvenog duela sledi reprezentativna pauza, a onda opet, u dve nedelje, slede dva u najavi spektakularna meča crveno-belih.

Pre svega, srpski šampion će morati da "preživi" gostovanje Monaku ako želi da zadrži bilo kakve šanse za plasman dalje, a ukoliko izvuče pozitivan rezultat nema sumnje da će protiv Barselone Marakana da "gori". Očekivano, već se najavljuje da će se za Katalonce tražiti karta više, ali kad bi i igrači napravili dobru uvertiru i ponovo podigli raspoloženje među navijačima nakon sumornog duela u Milanu, atmosfera bi sigurno bila još luđa.

Iako je svima jasno ko je i šta je Barsa, pogotovo ove sezone gde u La Ligi nije znala za poraz sve do prošlog vikenda, na "Rajku Mitiću" nikom nije lako, pa neće biti ni Flikovoj četi.

Foto: Tanjug/AP

Vojćeh Ščesni

A mogla bi nova nada za Zvezdu da se rodi i u činjenici da su sve prilike da će gol Barselone braniti "penzioner". Vojćeh Ščesni, poznati poljski golman, doneo je iznenađujuću odluku letos kada je rešio da završi karijeru i odbije unosnu ponudu iz Saudijske Arabije. Međutim, danas je potvrđeno da se vraća iz penzije kako bi potpisao jednogodišnji ugovor sa Barselonom. Razlog tome leži u povredi Mark Andrea Ter Štegena, dugogodišnjeg standardnog čuvara mreže Barse, koji je doživeo ozbiljnu povredu i biće udaljen od terena još nekoliko meseci.

Gol Barse je u međuvremenu čuvao Injaki Pena, ali se očekuje da tu ulogu preuzme iskusni Poljak. Njegovu formu posle povratka iz penzije će na Marakani među prvima testirati navala Crvene zvezde, pre svih Endiaje i Duarte koji bi 6. novembra mogli da se proslave.

BONUS VIDEO