GERET SAUTGEJT TRENER MANČESTER JUNAJTEDA: Legenda "crvenih đavola" dala svoj sud


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 02.10.2024 | 19:03


Izborio bi se sa tim, kaže prekaljeni fudbaler.

Foto: Tanjug/AP
GERET SAUTGEJT TRENER MANČESTER JUNAJTEDA: Legenda "crvenih đavola" dala svoj sud

Geret Sautgejt slovi za potencijalnog naslednika Erika ten Haga na klupi Mančester junajteda. Bivši engleski menadžer mogao bi se naći na udaru skeptičnih navijača "crvenih đavola" ukoliko bi preuzeo klub. Nakon što je napustio mesto selektora Engleske posle Evropskog prvenstva Sautgejt je slobodan agent i povezivan je sa Junajtedom pre i posle pomenutog turnira. Poznato je da ima pristalice unutar Old Traforda, a svoj sud dao je i legendarni as kluba Geri Nevil.

- Nikada nisam video da bi Geret bio dobar izbor za Mančester junajted, niti da bi klub bio dobar izbor za njega. Jedina veza koju vidim je ta što je Dan Ašvort sarađivao sa Geretom, a Geret je odlično obavio posao sa Engleskom - rekao je Nevil.

Foto: Tanjug/AP

Iskren: Geri Nevil

Neville takođe ističe da bi Sautgejt morao da se izbori sa skepsom navijača Junajteda, ali da bi svojim iskustvom i kvalitetom mogao da promeni njihovo mišljenje.

- Garet bi, kao što je i u slučaju Engleske, došao u Junajted pod sumnjom, to nema sumnje. Ali on bi znao kako da se izbori sa tim. Garet je iskusan i zna da to ne bi bio najuzbudljiviji izbor za navijače Junajteda - dodao je Nevil.

I dok se spekulacije o potencijalnom dolasku Sautgejta intenziviraju, trenutni menadžer Erik ten Hag odbacio je pitanja o svom poslu pred meč sa Portom u Ligi Evrope.

Foto: www.profimedia.rs

Drma mu se klupa: Erik ten Hag

- Ne razmišljam o tome. Nisam ni zabrinut, mi smo zajedno u ovome, pravili smo planove ovog leta, zajedništvo, vlasništvo, vođstvo, ova saglasnost, i svi smo iza toga. Znali smo i kakva je strategija sa mladim igračima u periodu tranzicije i znamo u kom procesu se mogu razvijati, ovo se može desiti, ali takođe znaju i da ćemo u maju imati trofeje, to je razlog zbog kojeg sada težimo tome - rekao je Ten Hag.

BONUS VIDEO