NIJE SAMO SRBIJA OPČINJENA MAKSIMOVIĆEM: Italijani Zvezdinom Mesiju predviđaju svetlu budućnost


IZVOR: Republika/ O.J. - 02.10.2024 | 21:01


Uverili su se i na Apeninima o kakvom se igraču radi

Foto: Starsport
NIJE SAMO SRBIJA OPČINJENA MAKSIMOVIĆEM: Italijani Zvezdinom Mesiju predviđaju svetlu budućnost

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se proslave na čuvenom stadionu "San Siro" u Milanu. Poraz od Intera rezultatom 4:0 u drugom kolu Lige šampiona bio je težak udarac za tim, ali je ipak bilo svetlih trenutaka. Jedan od najzapaženijih igrača bio je mladi Andrija Maksimović, koji je ponovo pokazao raskošan talenat nakon nedavnog derbija i tako nagovestio timu iz Ljutice Bogdana da ima na koga da računa u budućnosti.

Iako su najvatreniji navijači bili sprečeni da prisustvuju meču zbog zabrane, određeni broj pristalica je ipak bio na tribinama da podrži svoj tim i uveri se u sve kvalitete 17-godišnjeg momka iz Novog Pazara. Mladi Maksimović je privukao pažnju ovdašnje, ali i italijanske javnosti koja je sinoć na "Meaci" pratila njegov učinak.

Najupečatljiviji potez Maksimovića desio se u 28. minutu utakmice, kada je majstorski izbacio protivnika u prijemu lopte i krenuo ka golu Intera. Iako nije uspeo da realizuje napad, sam potez je bio dovoljan da osvoji simpatije navijača, kao i medije na Apeninima koji su ga gledali.

"Gazeta delo sport" istakla je njegovu divnu kontrolu lopte i nagovestila da bismo uskoro mogli da ga vidimo u nekom velikom evropskom klubu. Slično mišljenje imao je i list "Korijere delo sport": „Meaca ga nije uplašila. Njegova igra i ponašanje pokazali su da mu ne manjka snažan karakter.

BONUS VIDEO