KAKO SU PROŠLI ZVEZDINI RIVALI U LIGI ŠAMPIONA: Ko je rekao sraman poraz od Benfike?


IZVOR: Republika/ O.J. - 02.10.2024 | 23:34


Portugalci su sila

Foto: Profimedia
KAKO SU PROŠLI ZVEZDINI RIVALI U LIGI ŠAMPIONA: Ko je rekao sraman poraz od Benfike?

Zvezda je na Marakani napadala Benfiku barem dobrih sat vremena i mnogi su to uzeli zdravo za gotovo. Istina, kada se svi rivali crveno-belih u ovoj sezoni stave na papir, portugalski tim ima jedno od "slabijih" imena, ali su "orlovi" ozbiljna sila. I izgleda da ih je Laž sve brzo posložio, pošto od njegovog dolaska ne znaju za poraz. Mnogi zvezdaši su imali prevelika očekivanja kada je Benfika došla u Beograd, ali da su prva i druga runda bile zamenjene i da su Portugalci stigli posle ovakvog demoliranja Atletika na megdan srpskom šampionu, teško da bi se tako pričalo.

Foto: Starsport

Gol Kokčua na Marakani

Baš kao i na Marakani, ponovo se u strelce upisao turski dvojac Akturkoglu-Kokču, samo što su im se ovog puta pridružili i Bah i Di Marija. Sve to je ukupno bilo dovoljno za poker u mreži Oblaka i treće mesto na tabeli Lige šampiona.

A oči delija bile su uprte i u Zagreb, gde je Milojević večeras mogao nešto da "pokupi" od Bjelice. Dinamo je imao "kneževe" u šaci, bolje se snalazio na natopljenom Maksimiru, ali ako su prvih 75 minuta Zagrepčana bili primer Zvezdi, onda poslednjih 15 nikako nisu. Bernauer je izuzetno jeftino skrivio penal u poslednjim minutima koji je iskoristio Zakarija da donese bod Monaku pred okršaj sa Zvezdom za tri nedelje.

Što se tiče ostalih protivnika crveno-belih... 

Međusobni okršaj su imali Barselona (sa kojom Zvezda igra 6. novembra) i Jang Bojs (29. januar) i evidentno je da su Katalonci barem pet klasa iznad (bilo je 5:0) i da ove godine Milojevićev tim nema prava na kiks protiv švajcarskog predstavnika. Milan (11. decembar) je izgubio u Leverkuzenu, ali je po mišljenjima mnogih zaslužio bolji ishod. Ostali su još Štutgart (27. novembar) i PSV (21. januar) koji su remizirali 1:1 sa Spartom, odnosno Sportingom. Švabe su ipak pružile nešto slabiji performans u odnosu na onaj prvi na Bernabeuu i pokazale da su ranjive, a tim iz Ajndhovena će biti opasno tvrd orah na Marakani.

Trenutno stanje na tabeli možete pogledati ispod.

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO