PARTIZAN SE OPROSTIO OD LEGENDE: Održana komemoracija povodom smrti Marka Valoka (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Republika - 03.10.2024 | 12:55


Svoj put Valok je gradio u dresu crno-belih.

Foto: FK Partizan
PARTIZAN SE OPROSTIO OD LEGENDE: Održana komemoracija povodom smrti Marka Valoka (FOTO GALERIJA)

U prostorijama kluba FK Partizan, održana je komemoracija kako bi se odao poslednji pozdrav legendi jugoslovenskog sporta, Marku Valoku, koji nas je napustio u 97. godini života. Pored članova porodice i prijatelja, prisustvovali su i gospodin Ivan Ćurković, počasni predsednik FK Partizan, kao i Goran Kadenić, predstavnik veterana FK Partizan. Njihove reči i prisustvo su bili svedočanstvo o veličini i značaju koji je Marko Valok imao u svetu fudbala.

Sahrana Marka Valoka će se održati danas, u četvrtak, 3. oktobra 2024. godine na Zemunskom groblju. Nekadašnji jugoslovenski fudbaler preminuo je u ponedeljak u 97. godini života, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji fudbala. POGLEDAJ GALERIJU

Valok je svoj fudbalski put gradio u dresu FK Partizan od 1947. do 1959. godine, odigrao je 169 mečeva i postigao 90 golova. Posebno je zanimljivo istaći da je sa 13 postignutih golova, rekorder po broju pogodaka u večitim derbijima. Njegova veština i odlučnost na terenu obeležili su jednu eru fudbala, ostavljajući neizbrisiv pečat u istoriji kluba.

Pored uspeha u klubu, Valok je takođe ostavio značajan trag i u reprezentativnom dresu. Za reprezentaciju SFR Jugoslavije odigrao je šest utakmica i postigao tri gola, demonstrirajući svoje umeće i talent širom sveta.

Marko Valok će zauvek ostati upamćen kao jedan od najvećih fudbalera i ikona FK Partizan, čije ime će se s ponosom pominjati u godinama koje dolaze.

BONUS VIDEO