PARTIZAN KOŠTA AGRESIJA GROBARA NA STANOJEVIĆA: I Zvezda kažnjena zbog delija


IZVOR: Republika/ O.J. - 03.10.2024 | 18:04


Crno-beli moraju da plate veći iznos

Foto: FK Partizan
PARTIZAN KOŠTA AGRESIJA GROBARA NA STANOJEVIĆA: I Zvezda kažnjena zbog delija

Taman što se bura oko 174. večitog derbija smirila, Fudbalski Savez je odlučio da podeli adekvatne kazne glavnim akterima. Naime, odlučeno je da Partizan i Crvena zvezda moraju platiti ukupno 550.000 dinara zbog navijačkih incidenata.

Crno-beli su kažnjeni sa 350.000, dok je Zvezda prošla nešto povoljnije, pa mora da se "otvori" 200.000 dinara. Da su kazne neizbežne, bilo je jasno čim je Stanojević ušao na konferenciju u flasterima. Grobari su posle meča zasuli svlačionicu svojih igrača raznim predmetima i tako ih životno ugrozili, dok su i tokom utakmice koristili pirotehnička sredstva. Sa druge strane, navijači Crvene zvezde organizovali su vatromet na severnoj tribini stadiona, što je rezultiralo kaznom od 200.000 dinara.

Foto: Tanjug

I on ispašta: Navijač uleteo na JNA tokom derbija i pokazivao srednji prst

Pored večitih rivala, i drugi timovi suočavaju se sa kaznama zbog nedoličnog ponašanja tokom utakmica u minulom kolu. Niški Radnički moraće da plati 60.000 dinara zbog šest žutih kartona, dok će prvoligaš Radnik "iskeširati" 40.000 srpskih novčanica. Takođe, pojedinci poput Sambua Sisoka (Čukarički), Mateje Đorđevića, trenera Luke Pavlovića (TSC) i Predraga Ranđelovića, asistenta u stručnom štabu Radnika, takođe su kažnjeni.


Sve ove odluke donete su na sednici Disciplinske i etičke komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja je održana u četvrtak. 

BONUS VIDEO