TSC LOMIO I NIJE SLOMIO ASTANU: Bod tri puta ostajao na prečki


IZVOR: Republika/ O.J. - 03.10.2024 | 20:42


Fudbaleri TSC izgubili su od Astane u gostima u prvom kolu Lige konferencije sa 1:0.

Foto: Starsport
TSC LOMIO I NIJE SLOMIO ASTANU: Bod tri puta ostajao na prečki

ASTANA - TSC 1:0 (1:0)

Kažukolovas 15`

Iako je srpski predstavnik sigurno zaslužio bod, a možda i sva tri, fudbaleri TSC se vraćaju u Srbiju pognutih glava. Koštao ih je momenat nepažnje u 15. minutu kada je Kažukolovas dao gol posle kornera i, ispostaviće se, postavio konačan rezultat. A Bog zna kako je na semaforu ostalo samo 1:0. Čak tri puta se tresla prečka gola domaće ekipe do kraja. Prvo ju je pogodio Pantović, nešto kasnije Đakovac, a onda u drugom poluvremenu i Ćirković. Ali lopta jednostavno nije htela u gol, a tim iz Bačke Topole će novu priliku za bodove tražiti protiv Legije.

TOK MEČA

KRAJ MEČA

 

 

Poništen je gol Kamare iako su svi već videli kraj! TSC ima još četiri minuta za izjednačenje.

I Ćirković je zatresao prečku! Neverovatno kako TSC i dalje gubi.

Počelo je drugih 45 minuta.

POLUVREME

Posle Pantovića, nije imao sreće ni Đakovac, pošto su obojica pogodili prečku!

Igrao se 15. minut kada je TSC kapitulirao posle kornera i pogotka Kažukolovasa.

MEČ JE POČEO

SASTAVI

Astana: Čondrić, Kazukolovas, Maročkin, Amanović, Bartolec, Ebong, Gripši, Vorogovski, Tomasov, Kamara i Džofri.

TSC: Ilić, Jovanović, Đorđević, Stevanović, Petrović, Radin, Đakovac, Stanić, Banjac, Ćirković i Pantović.

 

UVOD

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole ne ostvaruju očekivane rezultate u ovosezonskoj Superligi Srbije. Nakon devet prvenstvenih mečeva sa skorom od četiri pobede, isto toliko poraza i jednim remijem, u ovom momentu zauzimaju tek devetu poziciju na tabeli i čini se da je za njih borba za vrh tabele i novi izlazak na međunarodnu scenu, već sada izgubljena.

Tako da se uzdaju u Evropu, gde će odiseju započeti u Kazahstanu večeras od 18.45 časova i odigrati prvu utakmicu grupne faze Lige konferencija. Ovo je značajan korak za TSC, budući da je reč o jedinom srpskom predstavniku u ovom takmičenju. Gostovanje ekipi Astane predstavlja ozbiljan izazov, ali može predstavljati i pokatatelj da li su fudbaleri TSC-a spremni za konačni iskorak u aktuelnoj sezoni.

UEFA je poverila ulogu sudije za ovu utakmicu Oliveru Reitaliju, a pomagaće mu Juka Honkanen i Oli Jantunen, svi iz Finske. U ulozi četvrtog sudije će biti Anti Munuka, takođe iz Finske. U VAR sobi će biti dva Rumuna, Ovidiu Hategan i Sebastijan Koltesku. Ovo je zanimljiv detalj koji dodatno naglašava međunarodni karakter utakmice

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO