MILOŠEVIĆ U VELIKOM PROBLEMU! Otkrio da ima tri povređena igrača pred važan meč!


IZVOR: Republika - 04.10.2024 | 14:18


Milošević ističe da je ključno smanjiti psihološki pritisak na igrače.

Foto: Starsport
MILOŠEVIĆ U VELIKOM PROBLEMU! Otkrio da ima tri povređena igrača pred važan meč!

Savo Milošević, novi trener Partizana, održao je konferenciju pred meč protiv Tekstilca koji je na programu u subotu od 18.30 u Humskoj, ističući da su igrači još pod velikim pritiskom nakon serije loših rezultata u prethodnom periodu. On je istakao da je prva stvar koju je primetio radeći sa ekipom bila psihološka napetost koja se odražava na terenu. Naglasio je da je ključni faktor za izlazak iz krize spremnost igrača da se žrtvuju jedan za drugog i da pokažu karakter u narednim utakmicama.

Milošević je istakao da je brzo uočio psihološki pritisak na igračima, posebno nakon meča sa Lučanima, gde su napravljene greške koje nisu odraz kvaliteta, već pritiska.

- Manje više ono što smo videli je ono što smo i očekivali. Ekipa je pod velikim psihološkim pritiskom, to se dešava širom Evrope i sveta, taj psihološki pritisak jeste nešto što je kamen spoticaja, to se reflektuje na terenu. Pričao sam i na promociji, ne postoji mnogo načina kako se izlazi iz krize, samo je jedan - to je spremnost igrača da se žrtvuje jedan za drugog i da na karakter u naredne tri-četiri utakmice probaju da izađu iz krize, a dobri rezultati su najbolji lek. Posebna žrtva svakog igrača, oni koji igraju i oni koji su oko tima. Ne znam nijednu ekipu na svetu da je izašla iz krize tako što je igrala spektakularno i lepo. Treba da ih opustimo i da smanjimo taj prihološki pritisak. Ono što je dobra stvar, jeste da je fizika na dobrom nivou, postoji dobar voljni momenat i igračima je stalo i to je dobra početna osnova. To je pokazatelj da su svesni svega i da su spremni da se žrtvuju da što pre izađemo iz ove situacije - pojasnio je Milošević situaciju nakon tri dana provedenih sa ekipom - rekao je Milošević.

Milošević ističe da je ključno smanjiti psihološki pritisak na igrače i da je dobro što je fizička pripremljenost ekipe na visokom nivou. 

Foto: Starsport

Savo Milošević

 

- Brzo se skupe informacije, psihološki pritisak je često i vidljiv kada je veliki, po gestikulacijama i ponašanju. Meni je bilo jasno na meču sa Lučanima, jer smo pravili neke greške koje nisu odraz kvaliteta, već pritiska. Ne treba da budete stručnjak iz psihologije da to primetite. U razgovoru sa igračima sam video da im je taj meč bio jako stresan, već u tom meču su bili na granici pucanja, ali taj fizički aspekat je bitan i bili su svesni da moraju da imaju više od 100 odsto da dobiju utakmicu i to je jedini put.

Otkrio je Milošević da su tri igrača povređena, Jurčević, Ilić i Arijaga, koji su veoma bitni za ekipu i da mu to predstavlja problem.

- I to je otprilike u okvirima koje sam očekivao, jer sam gledao sve utakmice u poslednjih mesec dana. Manje-više je to ono što sam očekivao. Trojica igrača nisu trenirala do juče, Jurčević, Ilić i Arijaga, koji su bitni, to mi predstavlja najveći problem. Mimo toga, sve je u okvirima koje sam očekivao. Ali taj kvalitet čak i da ga ima više, nije presudan na ovim prvim utakmicama, već voljni momenat. Ova ekipa je pokazala na nekoliko utakmica da može više i bolje. Ali teren je jedino merilo, to su bile sve nijanse. Moj prethodnik je završio kako je završio zbog detalja, imali smo meč sa Luganom koji je bio na konopcima i sve je moglo da ode u drugom smeru. Takve stvari određuju smer, ovde je sve otišlo u pogrešnom smeru. Teren i rezultati su jedino merilo. Suština će biti ona koju pokažemo na terenu, sreća imamo pauzu i to će nam doneti dodatno vreme. U narednih 4-5 utakmica može da se to ostvari, ako ovo što pričam bude sprovedeno u delo.

Koliko vam je bitno da je prvi rival Tekstilac, a ne neko poput Čukaričkog ili TSC-a za ovaj period?

 

 

- Može biti da je tako, ja nisam neko ko traži opravdanja i da kuka, ali nama svaki protivnik može da napravi problem, ako ne uđemo sa voljnim momentom više od 120 odsto, treba da mi sami izađemo iz takvog stanju da više zavisi od nas - istakao je Milošević.

Organizovaćemo se tako da Natho manje trči.

- Poenta je da iskoristimo Natha koliko možemo, njegov kvalitet je neosporan, ja ću probati da organizujem da manje trči, ja se sećam kad sam ga doveo, mnogi su mi pre pet godina prigovarali njegovo godište, tada, a sada pričamo i dalje o njemu kao nekog ko je mnogo bitan za ekipu.

Da li vidite nekog ko bi mogao da eksplodira kao Suma svojevremeno u vašem prvom mandatu?

- To ću tek da vidim da li ima. Ovo što vidim na treninzima, rekao sam i pre neki dan, to je sve ispalo lepo tada, lepo se igralo, napravili smo neke igrače, ali to je bilo pre pet godina, ovo je potpuno drugačija situacija, zahteva drugačija rešenja, nema modela po kojima rešavate krize istim alatima, voleo bih da možemo da rešimo kao i prošli put. Sve ove situacije nose različite situacije, a različite su ekipe i karakteri, to zahteva drugačija rešenja.  Ovo će zahtevati drugačije rešenje, rekao sam da i moj štab i ja imamo iskustvo da rešimo, da vidimo šta je najbolje za ekipu, da ne budem arogantan, verujem da možemo brzo da rešimo, ali drugačije u odnosu na 2019. Pristup će biti drugačiji, verujem da će ishod biti sličan, malo je drugačija situacija, ubrzo je došao prelazni rok, sada do juna ima više vremena, to je i minus jer ne možete da reagujete brzo, imamo i decembarski rok, gde malo možemo da pomognemo sebi, ali u decembru nije situacija da pravite tim.

Istakao je Milošević da konstantno radi sa svojim saradnicima na otklanjanju nedoumica oko tima, a nada se da će Mihailo Ilić ipak moći da zaigra protiv Tekstilca, dok će Arijaga i Jurčević biti na klupi.

Foto: FK Partizan

Savo Milošević

 

- Razmišljamo mi o tome konstantno. Od kako smo ušli ovde, ja nisam u stanju da razmišljam o bilo čemu drugom. Gledao sam neke utakmice, ali to je bilo samo usput, pomoćnik isto i zove me na pola sata. Videćemo, nadam se da će Ilić moći, Arijaga i Jurčević ako bude ok sve, buiće na klupi, ali bez njihove velike pomoći. Ovakve utakmice zahtevaju 100 odsto ili više od toga. Ako niko ne može da da 100 odsto, ne mogu da ih stavljam, jer drugima dajem da pruže i više od 100 odsto.

Puna dva meseca u Humskoj nije ostvaren trijumf?

- Ne znam, videćemo sutra. Potrudiću se da to tako ne bude. Sećam se prošlog mandata, to možda funkcioniše i ovde. U sportu i fudbalu generalno, najbolja prednost je domaći teren, moramo da nađemo način da tako razmišljaju i naši momci, jer sve ekipe na svetu tako razmišljaju. Kada vidite procenat uspešnosti, podatak je frapantan u korist domaćih timova.

Posle tri meseca ste napravili rez od 10 igrača, navijači su bili skeptični, mogu li sada da očekuju takve promene u perspektivi kada budete imali uvid u kvalitet i mogućnosti ekipe?

- Ja sam poprilično ubeđen da do juna imamo mnogo više vremena, doselekcijom u decembru i posle prevashodno u junu, doći ćemo do tog tima. Meni je to normalna stvar, izbor selekcije i igrača i procena, suština je bila tada na osnovu analize koje imamo. Većina ljudi u klubu mi je reklo da Suma nije za klub i da ostane. Ne radi se o tome šta su razmišljanja prethodnika, već realna procena naša posle nekoliko meseci na osnovu analize. Da li će biti slično sada, videćemo, ne mogu da kažem. Jer samo Natha sam ja doveo od svih ovih igrača. Ko će od njih ostati, zavisi samo od njih, ja nikoga od njih ne znam još. Teren i rezultati su jedino merilo, od toga će zavisiti i moja glava, moramo da nađemo rezultatski uspeh, jun mi trenutno deluje jako daleko - zaključio je Milošević.

BONUS VIDEO: