ZVEZDA RUTINSKI SLAVILA PROTIV IMT-A: Crveno-beli zalečili rane iz Milana i nastavili pobednički niz u Superligi!


IZVOR: Republika - 06.10.2024 | 20:49


Šampion Srbije veliki zalogaj za "traktoriste".

Foto: Starsport
ZVEZDA RUTINSKI SLAVILA PROTIV IMT-A: Crveno-beli zalečili rane iz Milana i nastavili pobednički niz u Superligi!

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su IMT Novi Beograd rezultatom 2:1 u okviru 11. kola Superlige Srbije. Ovo je bila još jedna u nizu ubedljivih pobeda šampiona Srbije, ali utakmica je bila posebno zanimljiva zbog jednog neobičnog gola koji je postignut sa pola terena.

Najzanimljiviji trenutak meča desio se u 58. minutu kada je igrač IMT-a, Kurt, postigao gol sa gotovo polovine terena, lobujući golmana Crvene zvezde. Ovaj pogodak definitivno će ostati upamćen kao jedan od najlepših golova sezone. POGLEDAJ GALERIJU

Od samog početka meča, videla se dominacija Crvene zvezde koja je stvarala brojne prilike, a golman IMT-a, Vukliš, imao je težak posao da sačuva svoju mrežu. Ipak, Zvezda je uspela da povede u 36. minutu pogotkom Milsona.

Iako je Rodić napravio grešku kod gola IMT-a, uspeo je da se iskupi postigavši gol nakon kornera Kange u 65. minutu. Ovaj gol doneo je Zvezdi ponovnu prednost. Konačan rezultat postavljen je u 93. minutu kada je Silas postigao gol, nakon još jedne asistencije Kange iz prekida. Ovaj gol rešio je pitanje pobednika i doneo Zvezdi nova tri boda.

IMT - CRVENA ZVEZDA 1:3

'56. Kur '36. Milson, 65' Rodić, Silas '90+2

TOK MEČA:

Drugo poluvreme:

90+3. minut - Silas je novim golom stavio tačku na susret.

86. minut - Došli su domaći fudbaleri do udarca iz ugla, nakon centaršuta i intervencije Glazera lopta je stigla do Lukovića, ali njegov udarac nije bio preterano opasan.

79. minut - IMT je ponovo mogao da vadi loptu iz gola.  Teško je bilo izbrojati sve odbrane golmana domaćina. Ovaj put je odlično reagovao posle udarca Kataija, a potom i centaršuta Radonjića. Nedugo nakon toga je još jednom Katai pretio, ali Vukliš je odličan danas.

67. minut - Mogla je Zvezda do većeg vođstva.  Duarte se obradovao pogotku, ali je pomoćnik podigao zastavicu. Nakon kratke provere u VAR sobi, Šegrt je potvrdio odluku.

65. minut - GOL! Milan Rodić uspeva da se iskupi! Posle kornera se najbolje snašao i poravnao rezultat.

56. minut - GOL! Šok za Crvenu zvezdu! Rodić je pogrešio, a to je na majstorski način iskoristio Kur, koji je sa gotovo pola terena prebacio loptu preko Glazera u gol.

51. minut - Velika šansa za Milsona. Šutirao je fudbaler Angole nakon dodavanja Maksimovića, ali je njegov pokušaj izblokiran. U nastavku akcije je sudija Šegrt na asistenciju pomoćnika dosudio ofsajd.

45. minut - Počeo je drugi deo.

Prvo poluvreme:

45. minut - Kraj prvog dela!

40. minut - Crveno-beli su mogli lako da dupliraju prednost. Duarte je još jednom šutirao, ovaj put je levom nogom poslao loptu ka golu rivala i pogodio stativu.

36. minut - GOL! Zvezda vodi! Milson je postigao pogodak.

25. minut - Imao je i IMT svoju šansu. De Kouto je glavom uputio udarac nakon centaršuta Radočaja. Poslao je loptu pravo u Glazera.

23. minut - Crveno-beli ne posustaju, potpuna opsada gola domaćina. Duarte je centrirao, Milson šutirao, a potom i Maksimović. Fudbaleri IMT-a su se poređali ispred gol linije i dva puta sačuvali mrežu.

14. minut - Nova prilika za Zvezdu. Duarte   je izašao pred gol Vukliša, ali je šutirao pravo u njega. Ubrzo nakon toga Jovčiću je pokazan žutir karton zbog grubog prekršaja nad Ilićem.

10. minut - Najveću šansu za sada je na meču imao Milson koji je pogodio stativu, sada je Zvezda imala i korner, ali je lopta otišla pored gola.

1. minut - Utakmica je počela.

UOČI MEČA:

Fudbaleri Crvene zvezde u Loznici gostuju IMT-u u 11. kolu Superlige Srbije. Crveno-beli trenutno se nalazi na prvom mestu tabele, spremajući se za duel sa ekipom koja je na samom dnu rang liste.

SASTAVI:

IMT: Vukliš – Popović, Bastaja, Batis, Konstantinov – Kur, Novčić, Krstić. Radočaj, De Kouto – Jović.

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Prucev, Leković, Điga, Rodić- Kanga, Dalsio – Ilić, Maksimović, Milson – Duarte.

Nakon remija u drugom kolu protiv Mladosti iz Lučana, ekipa Vladana Milojevića ostvarila je impresivnu seriju od osam uzastopnih pobeda. Pored toga, uspeli su da obezbede plasman u Ligu šampiona, gde su se susreli sa jakim protivnicima poput Benfike i Intera, iako su zabeležili poraze.

Sa druge strane, ekipa Imt-a se suočava sa izazovima, nalazeći se u seriji od četiri uzastopna poraza. Odigravši 10 utakmica, ostvarili su samo dve pobede i dva remija uz šest poraza, što ih stavlja u tešku situaciju pred nadolazeći susret sa vodećim timom.

Ovaj duel ima poseban značaj s obzirom na razliku u formi i poziciji na tabeli ove dve ekipe. Crvena zvezda će pokušati da zadrži svoju poziciju na vrhu, dok će Imt želeti da prekine negativan niz rezultata i ostvari važnu pobedu protiv jakog protivnika.

BONUS VIDEO