SELEKTOR OTVORIO DUŠU: Sada je sve jasno - evo kada ćemo videti Vlahovića u dresu "orlova"!


IZVOR: Vladimir Vorih - 07.10.2024 | 07:41


Golgeter je imao valjane razloge.

Foto: ST/N. Mutić
SELEKTOR OTVORIO DUŠU: Sada je sve jasno - evo kada ćemo videti Vlahovića u dresu "orlova"!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, otkrio je razloge zašto napadač Dušan Vlahović nije bio u dresu "orlova" u poslednjim utakmicama. Stojković je istakao da je razgovarao sa Vlahovićem i da je odluka o njegovom izostanku doneta zajedno sa igračem.

Stojković je istakao da je razgovarao sa Vlahovićem nakon pobede Juventusa u Lajpcigu i da je izrazio zadovoljstvo što vidi napadača srećnog zbog povratka u golgetersku formu. Takođe je istakao da je svestan Dušanove snage i talenta:

- Razgovarao sam sa Vlahovićem u četvrtak, dan posle pobede Juventusa u Lajpcigu. Dao sam mu komplimente, pa smo se i malo našalili. Znam Dušanovu snagu i talenat. Srećan sam što ga vidim srećnog, jer se vratio postizanju pogodaka. To je odlična vest za njega, za Juve i za Srbiju.

Foto: Starsport

Uskoro ćemo ga ponovo gledati u nacionalnom dresu

 

Selektor je otkrio da je Vlahović u septembru zatražio da bude isključen iz reprezentacije zbog porodičnih problema, te da je i tokom njihovog poslednjeg razgovora istakao da ti problemi još uvek nisu rešeni. Stoga je odlučeno da je najbolje da Vlahović ne bude pozvan ovaj put, a odluka je doneta u dogovoru sa igračem. Slična situacija se desila i sa Aleksandrom Mitrovićem u prethodnom periodu:

-  Vlahović je u septembru tražio da bude isključen iz reprezentacije jer je imao porodičnih problema, a pre deset dana, kada smo razgovarali, rekao mi je da ih još nije rešio i da je pauza jedini način da ih reši. Tako da je najbolja odluka bila da ga ne zovem ni ovog puta. Odlučili smo zajedno. Ko ne veruje, neka pita Vlahovića. Slično se desilo i sa Aleksandrom Mitrovićem prošlog puta. Čekam Vlahovića za novembarske mečeve protiv Švajcarske i Danske - istakao je selektor srpske fudbalske reprezentacije.

Ostaje da se vidi kada će Dušan Vlahović ponovo obući dres "orlova". Stojković je izrazio nadu da će napadač biti spreman za naredne izazove reprezentacije i da ga očekuje u narednim mečevima protiv Švajcarske i Danske u novembru.

Ovaj razgovor selektora sa Vlahovićem baca novo svetlo na situaciju oko njegovog izostanka iz tima Srbije, te ostaje da se prate dalji razvoj događaja i da se vide reakcije samog igrača na odluku selektora.

 

BONUS VIDEO: