MILINKOVIĆ SAVIĆ NEPRIJATNO IZNENADIO PIKSIJA: Srbija u problemu, ali ima rešenja


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 07.10.2024 | 09:50


Selektor "orlova" mora brzo da reaguje.

Foto: Starsport
MILINKOVIĆ SAVIĆ NEPRIJATNO IZNENADIO PIKSIJA: Srbija u problemu, ali ima rešenja

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, morao je brzo da reaguje nakon što je golman Vanja Milinković-Savić izrazio probleme sa povredom na sinoćnjoj utakmici između Torina i Intera. Postoje ozbiljne sumnje da se Vanja neće moći odazvati pozivu selektora, pa je Piksi već pronašao zamenu u vidu golmana TSC, Veljka Ilića.

Foto: Starsport

Brzo morao da reaguje: Dragan Stojković Piksi


Naime, Piksi će se uskoro oglasti pred okupljanje "orlova" uoči utakmica u Ligi nacija protiv Švajcarske 12. oktobra u Leskovcu i tri dana kasnije na gostovanju Španiji, a Vanja će se ipak pojaviti na okupljanju u Staroj Pazovi gde će biti podvrgnut pregledu, a zavisno od rezultata, Veljko Ilić bi mogao dobiti priliku da debituje za nacionalni tim već u narednim utakmicama. Iako je Veljko već ranije dobio poziv selektora, ovo bi mogla biti prilika za njega da zaigra protiv Švajcarske u Leskovcu ili protiv Španije u Kordobi.

Foto: Starsport

Dobiće šansu: Veljko Ilić


Ovo nije prvi put da je Piksi morao da reaguje na povrede ili izostanke igrača, ali upravo takva situacija pruža priliku za mlade talente poput Veljka Ilića da pokažu svoje kvalitete i doprinesu uspesima reprezentacije. Sa novim izazovima pred sobom, orlovi će morati da se oslone na celokupan timski duh kako bi ostvarili pozitivne rezultate u narednim utakmicama.

Piksi je pokazao brzu reakciju i pronalazak zamene za potencijalno odsustvo Vanje Milinković-Savića pokazuje njegovu posvećenost u formiranju jake i konkurentne reprezentacije. Nadamo se da će povreda Vanje biti manjeg značaja i da će se uskoro vratiti na teren, ali do tada, Veljko Ilić ima priliku da pokaže svoje kvalitete i opravda poverenje selektora. Srbija će sa nestrpljenjem iščekivati naredne mečeve kako bi pružila podršku svom timu i novim nadama na putu ka ostvarenju sportskih ciljeva.

BONUS VIDEO