PIKSI ŠOKIRAO SVE: "Čuo sam se sa Tadićem!"


IZVOR: Republika/S. J. - 07.10.2024 | 11:11


Stojković napravio veliki gaf na konferenciji za medije, pa se brzo ispravio.

Foto: FSS
PIKSI ŠOKIRAO SVE: "Čuo sam se sa Tadićem!"

Fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuju dueli protiv Švajcarske (12. oktobra) i Španije (15. oktobra) u okviru A divizije Lige nacija. Selektor "orlova", Dragan Stojković Piksi održao je konferenciju za medije gde je govorio o raznim temama. Međutim, jedna situacija je bila jako komična. 

Naime, Piksi je dobio pitanje o Dušanu Vlahoviću, ali je odgovorio kako se čuo sa doskorašnjim kapitenom Srbije, Dušanom Tadićem. Naravno, Stojković se odmah ispravio, a ovo je nasmejalo sve prisuustne kao i samog selektora.

Foto: Profimedia

Dušan Vlahović

- Da, čuo sam se sa Dušanom Tadićem, ovaj Vlahovićem. Da javnosti objasnim situaciju oko ovih igrača koje smo pomenuli. Njihov nedolazak je zajednički dogovor između mene i njih, naravno da smo razgovarali, obavio sam razgovor sa Dušanom Vlahovićem. Bili su to privatni, familijarni problemi, u to ne ulazim. Ono kada može da ih reši je vreme kada je reprezentativna pauza, ja to poštujem. Ono što javnost treba da zna, jeste da nije problem ni reprezentacija, ni Savez, ni selektor. Što se tiče Sergeja, takođe sam razgovarao sa njim i doneli smo odluku da preskoči ovaj termin. Verujem da će već u novembru biti na psihičkom planu spreman da se priključi reprezentaciji. To je dogovor između mene i njih. Za Vlahovića mislim da za sledeće okupljanje neće biti problema, ali videćemo naravno - poručio je Stojković.

Dušan Vlahović je propustio okupljanje reprezentacije u septembru iz porodičnih razloga, dok je status Dušana Tadića u nacionalnom timu poznat, s obzirom da je Tadić još u julu objavio da neće nastupati za "orlove" tokom Stojkovićevog mandata. Ova odluka usledila je nakon javnih kritika selektora zbog izostanka iz startne postave u prethodnim mečevima.

BONUS VIDEO