PIKSI PREKRSTIO SRPSKOG MESIJA: Andrija došao u Pazovu, a Stojković mu dao novi nadimak


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 07.10.2024 | 15:05


Maksimović će postati najmlađi "orao" u našoj istoriji ako zaigra protiv Švajcarske u subotu u Leskovcu u Ligi nacija.

Foto: youtube.com/printscreen/fss
PIKSI PREKRSTIO SRPSKOG MESIJA: Andrija došao u Pazovu, a Stojković mu dao novi nadimak

Fudbaleri Srbije ugostiće u subotu Švajcarsku u trećem kolu Lige nacija, posle remija sa Španijom u Beogradu (0:0) i poraza od Danske sa 2:0 u Kopenhagenu. Selektor Dragan Stojković Piksi ima puno problema sa sastavljanjem tima zbog povreda i drugih problema koji su rezultirali otkazima i pre poziva na širi spisak, ali se može desiti da u Leskovcu bude ispisana istorija.

Naime, Andrija Maksimović, fudbaler Crvene zvezde, našao se na konačnom spisku i ako debituje u subotu postaće najmlađi "orao" u našoj istoriji pretekavši svog klupskog sportskog direktora Mitra Mrkelu. Sama ta činjenica, kao i da je Mesi, kako je Maksimoviću nadimak, budućnost srpskog fudbala stavili su Piksiju osmeh na lice. To je dokazao i susretom sa mladim Maksimovićem kada ga je dočekao u Staroj Pazovi na okupljaju "orlova". Slučajno ili ne, tek Stojković je prekrstio Andriju.

- Gde si Jamal - rekao je Stojković Maksimoviću, pomenuvši novu zvezdu Barselone i reprezentacije Španije sa kojom je osvojio titulu prvaka Evrope.

 

 

Podsetimo, Stojković ima veliko mišljenje o Maksimoviću, a zbog njega je gledao nedavni večiti derbi u kojem je Zvezda razbila Partizan u Humskoj sa 4:0.

Foto: Starsport

Zablistao: Andrija Maksimović

- Pratio sam, gledao sam, da. Gledao sam Andriju Maksimovića, to me je zanimalo. Realnost je takva, niti ko treba da se čudi, nije na meni da komentarišem, ali kada ste me već pitali, velika je razlika u mnogim stvarima i pobeda Zvezde se nije dovodila u pitanje. Potpuno zaslužena pobeda na kraju krajeva. Daleko su bolji tim, roster igrača koji imaju na klupi i terenu, ide njima u prilog. Tako da je to jedna realnost, kao što je realnost da Inter pobedi Zvezdu, iako se borila, želela, htela, kvalitet je potpuno na strani protivnika - rekao je Stojković, koji je i sam daleko poznatiji po nadimku Piksi.

BONUS VIDEO