KRAJ LEGENDARNE KARIJERE: Maestro veznog reda rekao zbogom fudbalu


IZVOR: Republika - 07.10.2024 | 18:18


Okrenuće se trenerskim vodama

Foto: Ap photo
KRAJ LEGENDARNE KARIJERE: Maestro veznog reda rekao zbogom fudbalu

Andres Inijesta, legendarni fudbaler koji je svoj pečat ostavio u Barseloni i španskoj reprezentaciji, doneo je konačnu odluku da završi svoju bogatu profesionalnu karijeru. U poslednjih nekoliko meseci, Inijesta je bio bez kluba i samostalno se pripremao, nadajući se ponudi koja bi ga zadržala na terenu, ali nažalost, to se nije desilo. Sa 40 godina, odlučio je da je vreme za kraj, a njegov poslednji klub bio je Emirejts iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Inijesta je tokom bogate karijere učestvovao u osvajanju 32 trofeja, od kojih su devet u La Ligi i četiri Lige šampiona. Međutim, njegov najimpresivniji period definitivno je bio u Barseloni, gde je pružao najbolje partije i ostavio neizbrisiv trag.

Foto: Tanjug/AP

Andres Inijesta sa Lionelom Mesijem

Sa selekcijom Španije, Inijesta je osvojio dva puta Evropsko prvenstvo i jednom postao šampion sveta. Za nacionalni tim odigrao je 131 meč, postigao 14 golova i imao 30 asistencija, čime je ostavio veliki pečat u istoriji španskog fudbala.

Prema tvrdnjama medija, Inijesta planira da se vrati u Španiju, stekne trenersku licencu i jednog dana postane trener Barselone, kluba u kojem je proveo 16 godina kao igrač.

Posle napuštanja Barselone 2018. godine, Inijesta se preselio u Japan gde je bio deo ekipe Visel Kobe. Tamo je 2023. godine osvojio titulu u domaćem prvenstvu.

Andres Inijesta će zauvek ostati upamćen kao jedan od najvećih fudbalera svog vremena.

BONUS VIDEO