DŽAJIĆ DOČEKAO MITRA NA POVRATKU U REPREZENTACIJU: "Orlovi" sa osmehom na licu odradili prvi trening (FOTO)


IZVOR: Republika - 07.10.2024 | 20:39


Vedro po podne u Staroj Pazovi

Foto: Starsport
DŽAJIĆ DOČEKAO MITRA NA POVRATKU U REPREZENTACIJU: "Orlovi" sa osmehom na licu odradili prvi trening (FOTO)

Reprezentacija Srbije spremaju se za nove duele u Ligi nacija protiv Švajcarske i Španije, a u te mečeve ući će znatno pojačana jer se nakon odsustva zbog povrede, napadač saudijskog Al-Hilala, Aleksandar Mitrović, ponovo vraća u akciju. Posle propuštenog septembarskog okupljanja, glasine o njegovoj budućnosti u nacionalnom timu su se širile, ali je Mitar demantovao sve spekulacije pojavivši se na treningu u Pazovi.

Pre početka treninga, srpski napadač je razgovarao sa predsednikom Saveza Draganom Džajićem, potpredsednikom Nenadom Bjekovićem i selektorom Draganom Stojkovićem. Ovo je prvi put od Evropskog prvenstva da se Mitrović stavio na raspolaganje nacionalnom timu, što je pružilo podršku njegovoj odluci da se vrati na teren.

Foto: Starsport

Mitrović i Lukić na treningu Srbije

Njegova uspešna saradnja sa selektorom rezultirala je uzastopnim plasmanima Srbije na velike turnire. Iako je Srbija podbacila na pomenutim takičenjima, očekuje se da će nova šansa za dobar rezultat stići na Mundijalu u Americi, Kanadi i Meksiku za dve godine. Mitrović bi u narednom periodu mogao da se nametne kao lider i kapiten ekipe i povede nas do novih pobeda.

Nakon povratka na teren, Mitrović je pokazao posvećenost nacionalnom timu i spremnost da doprinese budućim uspesima reprezentacije Srbije. Sudeći po podršci rukovodstva Saveza i očekivanjima navijača, Mitrovićeva uloga u timu biće od ključnog značaja u narednom periodu.

Podsetimo, Srbija je u meču prvog kola remizirala protiv prvaka Evrope Španije bez golova na svom terenu u Beogradu, dok je u sledećem duelu poražena od Danske u Kopenhagenu sa 2:0.

BONUS VIDEO