KOŠARKAŠ PIJAN NASRUNUO NA TRENERA: Klub stao u zaštitu Mancea, a onda je igrač priznao - Imam problem sa alkoholom, nemam kontrolu...(VIDEO)


IZVOR: Republika - 08.10.2024 | 10:22


Ugovor je odmah raskinut.

Foto: Profimedia
KOŠARKAŠ PIJAN NASRUNUO NA TRENERA: Klub stao u zaštitu Mancea, a onda je igrač priznao - Imam problem sa alkoholom, nemam kontrolu...(VIDEO)

Hrvatski košarkaš Siniša Štemberger odlučio je da stavi tačku na svoju dugu karijeru koja je trajala čak 26 godina. Svoju oproštajnu utakmicu odigrao je u drugom kolu Hrvatske Premijer lige između Kvarnera i Alkara, obeležavši time kraj jedne ere.

Tokom svoje igračke karijere, Štemberger je ostvario značajne uspehe osvajanjem titule šampiona i dva Kupa Hrvatske sa Zadrom, dok je sa ekipama Širokog i Igokee bio četiri puta prvak Bosne i Hercegovine i tri puta osvajač Kupa. U AdmiralBet ABA ligi, ostvario je impresivnih 403 ubačene trojke, čime zauzima drugo mesto na večnoj listi.

- Siniša Štemberger se nije pojavio na vreme na treningu. Stigao je nakon sat vremena i ničim izazvan nasrnuo na trenera Mancea čime je šokirao sve prisutne, jer nije bilo apsolutno nikakvih razloga. Nakon što se pribrao Mance je dao izjavu u najbližoj policijskoj stanici. Klub će u potpunosti stati u zaštitu trenera Mancea. Raskinuli smo ugovor sa Štembergerom, a o daljim koracima će odlučivati nadležni organi - rekao je tada zgroženi sportski direktor Kvarnera Marko Šimanić.

Iako će ga mnogi pamtiti po sportskim dostignućima, Štemberger je bio poznat i po svom burnom temperamentu na terenu. Njegova agresivnost i prgavost često su izazivale sukobe na parketu, a jedan od najpoznatijih incidenata bio je klinč sa tadašnjim asom Cibone, Maršalom. Takođe, njegov skandalozni napad na trenera Marijana Mancea pre osam godina ostao je upamćen kao jedan od najvećih skandala u njegovoj karijeri.

- Imao sam borbe sam sa sobom. Bile su to bitke, prelomio sam kada sam došao na dno. Kada sam shvatio da to utiče na mentalno zdravlje, da sam nakon jednog izlaska tri dana u depresiji. Ne možeš se toga lako rešiti. Najpre moraš da priznaš: 'OK , imam problem sa alkoholom, nemam kontrolu - iskren je bio Štemberger.

Štemberger je priznao da je imao ozbiljne probleme sa alkoholom, ali je uz podršku porodice, prijatelja i ljubavi prema košarci uspeo da se izbori sa tim izazovima. Sada, sa 45 godina, planira da krene u novom smeru i uplovi u trenerske vode.

Siniša Štemberger je obeležio jednu eru košarke na prostoru bivše Jugoslavije, ostavljajući iza sebe ne samo sportske uspehe, već i životnu priču o borbi i odlučnosti.

BONUS VIDEO