PREMINUO MIĆA BOŽIJA VOLJA! Napustila nas je velika legenda


IZVOR: Republika - 08.10.2024 | 10:26


Ostaje neizbrisiv trag u svetu fudbala.

Foto: printscreen
PREMINUO MIĆA BOŽIJA VOLJA! Napustila nas je velika legenda

U tužnim vestima iz srpskog fudbala, klub Napredak iz Kruševca objavio je da je preminula jedna od najvećih legendi ovog tima, Milorad Mića Jovanović. Nadimak "Mića Božja volja" dobio je zbog svog neizbrisivog traga u Napretku tokom perioda od 1969. do 1982. godine.

Rođen u Kruševcu u blizini stadiona Napretka, Jovanović je ostavio dubok pečat u istoriji kluba. Milorad Mića Jovanović proveo je čitavu karijeru među Čarapanima i postao je jedna od najvećih legendi kluba. Debitovao je za kruševački tim sa svega 17 godina, dva meseca i 17 dana, postigavši gol protiv Obilića iz Prištine. Tokom svoje karijere, odigrao je preko 300 mečeva u crvenom dresu, ostavljajući dubok trag u istoriji kluba.

Iako je imao mnogobrojne ponude da pređe u druge timove, Mića Jovanović je odlučio da celu karijeru provede u Kruševcu.

- Kruševac je moj grad. Napredak je moj klub - najveći na svetu - izjavio je jednom prilikom, pokazujući svoju vernost i ljubav prema klubu.


Klub Napredak se oprostio od Miće Jovanovića putem društvenih mreža, ističući njegovu večnu slavu i zahvalnost za sve što je učinio za tim.

Odlazak Milorada Miće Jovanovića predstavlja veliki gubitak za srpski fudbal, ali će njegovo nasleđe i sećanje na njega zauvek živeti među ljubiteljima fudbala i navijačima Napretka. Njegova posvećenost klubu i izuzetan doprinos fudbalskom svetu ostaju trajni simboli sportskog duha i vernosti.

BONUS VIDEO